Beverly Hills 90210

Beverly Hills var ju en serie man följde med stor spänning när man var yngre och sedan diskuterade i skolan. En del hade t-shirts med "Brandon" eller "Dylan" och en del köpte böckerna som faktiskt gjordes. Jag har en av böckerna, fråga mig inte varför men det var inne så man liksom hängde på. En del som hade kanal 3 följde ju Melrose Place istället men vi hade inte den kanalen så det var Beverly Hills som gällde, det var väl lite som två läger. Ungefär som med Skilda världar och Vänner och fiender längre fram.

Nu har det ju talats om en uppföljare och vad jag förstår är den redan klar?

En roligare sak som jag just insåg när jag tittade i en tv-guide var att dom visar Beverly Hills, de gamla avsnitten, på TV400.. det går just nu t om. Dags för lite nostalgi, jag misstänker att jag inte kommer tycka att det är lika bra som jag tyckte då... ;-)


Har ni snö? Här är det snö!

Yey, snö :) Även om det nästan smälter på en gång så är det vita söta flingor i luften.. Jag gillar snö.. :)

Sheer Cover

Kom nyss ur duschen och satte mig framför min söta lappy för att slösurfa lite framför tvn. Ni vet, multitasking ;)  Ugly Betty får inte missas.

I alla fall, såg nyss en reklam för en produkt jag faktiskt aldrig hört talas om innan, nämligen Sheer Cover. Någon som hört talas om det innan? Jag var inne en sväng på hemsidan och det är lite TV shop feeling på den men man vet ju aldrig.. Såhär skriver dom:

"Sheer Cover® är ingen vanlig makeup

Denna heltäckande pigment- och mineralsammansättning ger din hud en jämn och perfekt finish. Mineralerna får dina skönhetsfläckar att försvinna utan att sminkningen ser tung och tjock ut. Oavsett om du lider av fläckar, rodnader eller blemmor får Sheer Cover® din vackra hy att framträda."



Det är enligt reklamen kändisarnas hemlighet och det är en mineralmakeup.. det har blivit en riktigt stor grej nu det här med mineralmakeup och många kanske köper en produkt som sägs vara kändisarnas favorit?

Vill ni utforska det närmare ska ni klicka här.

Apropå mineralmakeup såg jag i onsdags att Loreal kommit med massor av nya produkter i sin mineralserie, jag hade tagit mobilbilder och så men sedan såg jag att Bjooti gjort ett inlägg om precis samma sak så jag tycker ni skall läsa hos henne om det.. :)

Recension: Barry M Glossy Tube Pink Sparkle

Efter att ha sett detta gloss på bild så beställde jag det bums, för 55 kr hade jag inte så stora förväntningar men det såg onekligen väldigt fint ut i förpackningen när jag fick hem det. Igår hade jag premiär för det och jag är totalt förälskad! Det här måste vara det bästa läppglans jag någonsin ägt och då har jag ändå testat många.

Det känns hur mjukt och vårdande som helst hela tiden och luktar och smakar underbart! Lite som dom här kolasnörena som finns med en elefant på bild på förpackningen. Jag brukade äta sådana som lördagsgodis när jag var liten, har ni ätit sådana någon gång? I alla fall, det här är ett fantastiskt gloss och jag skall absolut köpa ännu fler, det måste jag!

Jag har tagit massor av bilder för att verkligen få fram det underbara skimret men det vill sig inte riktigt på bilderna. När jag hade på det första gången blev jag helt chockad, det var som att jag hade flytande silver i en tub som jag hade på och det verkligen glittrade!

Finns att köpa hos Satine för 55 kr (vilket fynd!).



               

Betyg: 5/5

Klockrent gloss som är så vackert på!

Lumene Sensitive Touch Daily Moisture Cream

Jag har nog kanske nämnt tidigare att jag behöver en ny fuktkräm, särskilt en dagkräm.

När jag var på Kicks för ett tag sedan såg jag att de kommit med en ny serie för känslig hy och sådana serier tycker jag är spännande då jag har känslig hy och inte alltid klarar starka dofter, dessa serier är ju oftast parfymfria eller har i alla fall väldigt lite parfym.

Jag stod och velade mellan dagkrämen och daglotionen men till slut blev det ändå dagkrämen då den enl. personalen på Kicks skulle vara rikare och det kan ju behövas nu till hösten. Daglotionen är även för mer normal till blandad hy, dagkrämen skall tydligen vara mer för känslig hy. Nåväl, så här skriver Lumene själva på förpackningen:

"Det rena linets mjukhet för din hy!

Lugnande dagcreme - för känslig och couperosahy - normal/torr.

En creme speciellt för känslig hy, innehåller nordiskt linextrakt som lugnar huden. Dagcremen minskar hudens rodnad och värmeutslag. Den stärker de svaga kapillärer och stöder hudens egen skyddsmekanism. Anti-pollution-föreningen och linextraktet hjälper huden att skydda sig mot omgivningens skadeverkningar och hudens för tidigt åldrande.

Användning: Applicera varje morgon på rengjort ansikte och hals.

I samarbete med Allergi- och astmaförbundet i Finland. Doftfri. Inga färgämnen."

Det låter nästan för bra för att vara sant, men man vet ju aldrig? Det kanske funkar jättebra och det vore underbart om den kunde få bort lite av min rodnad jag har på kinderna. Här skall testas.. :)

Finns på bl.a. Kicks för 150 kr för 50 ml vilket ju är klart överkomligt om den är bra.

Vet ni en sak jag är mindre förtjust i? Förpackningar som i princip är designade för att lura oss att tro att det är en jättestor burk inuti, ta en titt på bilderna här nedanför. Pappförpackningen är en aning hög emot vad burken är eller vad tycker ni? Så har dom lite fin pappersutfyllnad i botten och i toppen.. kasst. Det lär ju knappast vara så att dom gör en så stor förpackning för att få plats med texten, eller?

Nu till bilderna:






Min nya leksak!

Hej på er!

Jag har inte hunnit med bloggen på några dagar, känns jättetrist när jag vill blogga men inte riktigt får till det.

Men nu har jag köpt en ny leksak som kan göra hjälpa upp saken lite :) Nu kan jag nämligen multitaska, t.ex. titta på tv och blogga samtidigt, det är väl perfekt? ;)

Ni kanske gissat att jag köpt en laptop nu? Jag har länge velat ha en men haft väldigt svårt att bestämma mig vilken jag skulle ha och så var jag ju tvungen att spara ihop pengar, det är inte bara att köpa en direkt..

I torsdags var jag och mamma och tittade i lite affärer för jag skulle titta på lite accessoarer (mer om dessa senare) och då gick vi in på Siba en sväng. Jag skulle egentligen titta på tv-spel men så fort jag kom i in i affären fångade något annat min uppmärksamhet, nämligen denna underbara laptop! Den är allt jag sökt i en laptop och dessutom vrålsnygg! Jag är så himla nöjd, att den dessutom var nedsatt i pris var ju en rejäl bonus.. :)

Så, det är en Fujitsu Siemens Amilo Si2636 och såhär ser den ut:


Primo Paolo

Jag har alltid varit lite förtjust i Paolo Roberto, jag tycker han är lite charmig och satt som klistrad när han var med i Let's dance förut.

Nu har han ett eget program på Tv4 Plus och det heter Primo Paolo, det går på tisdagar kl. 21.00. Så här skriver tvplaneten om programmet:


 

"Säsongsstart. Del 1 av 10.

Paolo Roberto anländer till sin pappas hemstad, Maddaloni, för att laga mat med sina fastrar. Efter att på sedvanligt vis ha åkt runt och hälsat på sina släktingar sätter han igång att laga mat med hjälp av den mycket bestämda faster Margherita. Det blir även ett besök på den lokala marknaden för att handla ost och grönsaker.
"

Jag har precis börjat titta nu och det är så himla charmigt! Att han dessutom talar italienska gör ju inte saken sämre.. :) Han faster verkar jätterar och dom gör goood mat. Titta på det vettja! :)


Recension: Rimmel Rich Moisture Lipstick nr 321 Diva Red

Har ni tröttnat på röda läpprodukter än? Hoppas inte, för här kommer ännu ett inlägg!

Det här är ett läppstift som jag ofta återkommer till och som jag verkligen älskar färgen på, så fort jag har det här på läpparna känner jag mig som en riktig.. ja... diva är nog rätt ord faktiskt! Precis som namnet.. :)

Det känns väldigt bra på, känns inte uttorkande utan är ganska mjukt, en nackdel med det är ju att det med lite otur kan blöda utanför lite för att det är lite för smidigt i sin formula men det går ju att avhjälpa.

Kostar runt 90 kr har jag för mig, minns inte riktigt då det var ett tag sedan jag köpte mitt.

Och som vanligt, dags för bilderna. Jag skulle vilja påstå att färgen är väldigt lik den som den är på stiftet även på,  bilderna på hur det ser ut på är lite missvisande då ljuset inte är alldeles för bra.





      









Betyg: 4/5

Hade det inte varit för att det tenderar till att blöda hade det fått en femma, jag har dock inte testat det med en primer ännu då jag inte har någon sådan i min ägo ännu men med en sådan kanske det inte blöder och i så fall får det en femma.


Lite saker från Satine.se

Idag när jag kom hem väntade ett fint litet paket på mig.. :)



Det var mina saker från Satine som jag beställde sent i fredags kväll (snabb leverans!) efter att ha sett att de hade 20 % på Glo minerals rouge, tack Rocketqueen för tipset!

Jag var även starkt påverkad av Rocketqueens grymma recensioner på Satines hemsida. Ett rouge blev det alltså, det har ju blivit hyllat av många och eftersom jag kör hårt på mineralmakeup nu passade det ju perfekt.

Glo minerals gloBlush i nyansen hibiscus, 196 kr istället för 245 kr.






Sedan kunde jag ju inte låta bli att ta något mer så det blev dessa godingar också:

Barry M Retractable Eyeliner pen, 79 kr.

Efter att ha läst detta av Rocketqueen var jag såld (för länk till fler recensioner se länk ovan):

"Fantastiskt - efter 12 timmar sitter den precis lika bra som när den nyss var påmålad. Även lilla eyelinervingen i yttre ögonvrån är kvar orörd, stort plus. Pennan är uppskruvbar vilket gör det praktiskt eftersom man slipper vässa, nackdelen med det är dock att man inte kan få hur knivskarpa linjer som helst. Jag älskar finishen som Barry M:s penna ger, jag älskar att den sitter kvar så bra och jag älskar den kolsvarta färgen som aldrig skiftar i dassigt grått. Rocketqueen rekommenderar!"



Barry M Glossy Tube Pink Sparkle, 55 kr.

Det här blev jag såld på så fort jag såg skimret på bilden, det ser ju underbart ut! Jag hoppas det smakar och luktar bra, har inte testat ännu.. :)







Det enda smolket i bägaren var att jag tyvärr inte fick min Barry M Retractable Eyeliner, istället fick jag en Barry M Kohl Pencil och den såg väl också bra ut men inte riktigt den jag var ute efter.. jag har mejlat Satine så får vi se vad som händer.. :)


Jag återkommer med lite mer detaljerade inlägg när jag prövat produkterna ett tag!

(bilder och info lånade från Satine)


Uppdatering! 22/10

Idag fick jag mail från Satine.se och de bad om ursäkt att jag fått fel och skall skicka den rätta på posten, så himla rart mejl. Jag gillar Satine! :)


Utmaning - hur naturlig är jag?

Makeupoholic har gjort ett litet kul test och jag kände för att anta utmaningen, det var ju lite kul! Så nu kör vi!



Du har....

(x) Mascara över 100 kr
(x) En plattång*
(x) En locktång*
(x) Designparfym
(x) Foundation över 200 kr
(x) Ögonfransböjare
(x) Olika borttagningsmedel
( ) Speciell hårbalsam i en sprayflaska
(x) Läppglans över 100 kr
( ) Hårinpackning
( ) Bodybutter
(x) Bodylotion
(x) Parfym över 300 kr


Summa = 10


*(jag har en sådan där multigrej med plattång, locktång osv..)

Du ...

( ) Använder locktång/plattång varje dag
( ) Använder fondation varje dag
( ) Använder mascara varje dag
( ) Använder kajal varje dag
( ) Använder läppglans varje dag
( ) Använder bodybutter varje dag
( ) Använder bodylotion varje dag
(x) Använder ansiktsrengöring varje dag
( ) Använder hårinpackning varje dag
( ) Använder hårspray varje dag
( ) Tränar på gym
( ) Klipper dig varannan/varje månad


Summa = 1

Du har...

(x) Tonat håret
(x) Färgat håret
( ) Hårförlängning
( ) Piercat dig
( ) Tatuerat dig
( ) Tagit hål i öronen


Summa = 2


Totalt: 13


0-10 Den naturliga naturligaste tjejen.
10-15 Konstgjord behandlad blomma.
15-20 Kanariefågel i nordisk miljö.
20- 25 Du är en fryst jordgubbe.
25-30 Barbiedocka. Bara plast.



Jaha ja, konstgjord behandlad blomma, det lät ju kanske lite sådär. Jag hade hellre varit en fryst jordgubbe då tror jag :)

Alla som tycker det här är en kul grej får gärna göra utmaningen och säga till i kommentarerna :)


Recension: Everyday Minerals Blotting Paper

Ville recensera ett superbra budgetköp, nämligen Everyday minerals Blotting papers. När jag beställde så fick jag 100 stycken (1 förpackning) för 24 kr och det är ju i princip gratis.

Jag har använt dom av och till när dom behövts och det funkar jättebra, dom gör det dom är gjorda att göra - tar bort det blanka utan att all makeup försvinner. Det känns bra att det är rispapper och inga skumma tillsatta ämnen heller. Väldigt smidig liten förpackning att ha med sig, jag har dom alltid i handväskan.

Kort sagt, jag rekommenderar!





Betyg: 5/5

Väldigt billiga och prisvärda blotting papers som gör det dom ska, just därför får dom en femma, finns kanske blotting papers som är bättre men antagligen inte till så lågt pris.




(bild lånad från Everyday minerals)


Recension: Max Factor Silk Gloss - Cherry Delicious LE

Ännu en repris från min förra blogg men mitt tema just nu, för att fira invigningen av min blogg, är ju just röda läppprodukter och det här är definitivt en röd läppprodukt.

Det här läppglanset är ju tyvärr ett limited edition (LE) och var med i Max Factors kollektion Red Revolution, kollektionen fick väldigt lite uppmärksamhet vad jag såg och när jag hittade läppglanset var det redan på rea i affärerna. Jag älskade färgen och köpte först ett men återkom sedan och köpte 2 stycken till, så fint är det!

Det är väldigt trevlig färg, blir snyggt på och luktar/smakar gott. Känns också väldigt behagligt på, man får dock passa sig så att det inte "blöder" utanför konturerna, läppglans med mycket färg i har ju en förmåga att kunna göra det. Jag använder det ofta ovanpå ett rött läppstift för att få lite mer glossig känsla och ibland när jag inte vill ha så mycket som ett läppstift tar jag glanset istället. Det är bra till mycket.

Det heter som sagt Cherry Delicious och jag misstänker att det är nr 327. Jag har ingen aning i om det går att få tag på det här längre men det är väldigt synd att det försvunnit för det är så jättejättefint!

Och så bilderna då!



(kollage jag satte ihop när kollektionen var ny.. bilder lånade ifrån Kicks och Max Factor.)










Betyg: 4/5

Pga att det gärna flyter ut får det en stark fyra, hade det inte gjort det hade det kunnat få full pott. Men annars är det ett toppengloss! Bra smak och lukt, underbar färg och inte ett dugg uttorkande.

Printscreen

Nu mina damer och herrar är jag hemma från jobbet och har fått i mig lite att äta också. Nu ska här visas printscreen på hur texten ser ut här hemma på min skärm, tråkigt nog så verkar jag vara den enda som ser det så..



(bilden är klickbar)

Rabatt på I.d. Bare minerals

Var inne och kikade lite på Rocketqueens blogg, denna underbara blogg, och fann att Beauty by Grooming har upp till 70 % rabatt på en del produkter! Jag är ju inte den som är den så jag surfade dit på en gång och fann en hel del trevliga saker.

Är man sugen på att testa I.d. men tycker att det är för dyrt så kanske det här kan vara något för en?

Newbie kitet kostar nu 375 kr istället för ordinarie pris 545 kr och innehåller en foundation i resestorlek, solpuder och transparent puder i ministorlekar samt en buffborste.

Det är ju något begränsat eftersom det bara finns i två nyanser nämligen light och medium beige men förhoppningsvis funkar ju någon av dessa för de flesta.





Annars kanske man testat I.d. innan och känner att man vill ha ett större kit eller så vill man helt enkelt ha lite mer grejer än vad som finns i newbie kitet, då kanske det här kan vara något?

Get started kitet kostar nu 995 kr istället för ordinarie pris 2200 kr och innehåller en primer, 2 st foundations, ett solpuder, ett transparent puder, 3 st sminkborstar, en instruktions DVD och en minifolder.

Finns i tre färger: fairly light & light, medium beige & medium och medium tan & tan.




Man kanske bara vill ha en ny borste?

I.d.s buffborste (flawless brush) är inte så dum och nu kostar den 279 kr istället för 325 kr.

Vid applicering av foundation med denna borste får man ett lätt täckande resultat, vid mer täckning rekommenderas kabukiborsten som det dock inte är rabatt på nu. Själv brukar jag använda bufffborsten till mineral veilen, tycker det fungerar alldeles utmärkt.





(bilder och info lånade från Beauty by Groomings hemsida)

Inte helt nöjd...

Jag blev lite ledsen nu när jag tittade på min blogg på jobbet då mitt fina teckensnitt inte syns här i rubrikerna utan det är istället tahoma i väldigt stor storlek. Hemma så ser jag nämligen samma teckensnitt som i bloggnamnet i headern, det snirkliga fina. Det var väl bra typiskt att det inte var ett standardteckensnitt, fast jag hade mina misstankar om det men tänkte att jag testar i alla fall. Får försöka hitta något fint som de flesta har på sin dator helt enkelt..

Vilket ser ni: Tahoma (samma som den övriga texten i inläggen) i väldigt stor storlek eller en snirklig fin stil i samma som namnet i headern?

L'oréal Glam Shine 6 H - nr 502 Timeless Ruby

Det här är lite utav en favorit i repris för er som läst min tidigare blogg men jag tycker helt klart den är värd att repriseras.

Det är mycket prat om Glam Shine 6 H nu och jag köpte det faktiskt mest för färgen för den är ju underbar! När jag väl testade så kändes det bra och det känns som att det skulle kunna sitta kvar ett tag också men nu har jag inte använt det någon längre tid utan mera bara provat det så jag får återkomma när jag använt det en hel kväll men mitt första intryck är i alla fall bra. Möjligen att det känns lite torrt men lite ofärgat gloss kan ju avvhjälpa det om det skulle bli riktigt irriterande. Jag gillar verkligen applikatorn förresten, hurra för L'oréals hjärtformade applikatorer! Den förenklar verkligen användandet då man kan få lite precision med själva spetsen.

Så var det dags för bilder.





 

 


En hyllning till de röda läpprodukterna

Ingenting är så elegant för mig som ett rött läppstift och en svart eyeliner med just den där rätta vingen och därför tänker jag hylla de röda läpprodukterna som ju faktiskt gör denna elegans möjlig. Jag har några sådana produkter, inte många jämfört med vissa andras samlingar men ändock några, och dom tänkte jag skulle få var sitt inlägg här i min blogg. Det blir lite av en invigning av min nya blogg samtidigt som jag visar upp några av mina ägodelar jag tycker om.

Håll utkik efter inläggen, jag arbetar på dom.

Min nya bättre blogg!

Ja här är den då, min nya blogg.. :) Nytt namn och ny design, jag gillar den verkligen!

Vad tycker ni om namnet och designen?

RSS 2.0