Mera skor

Kom på att jag ju inte visat er det andra paret skor jag köpte från Skopunkten ännu, det måste jag ju göra.. :) Här har ni det första paret om ni av någon outgrundlig anledning missat det ;)

Dessa kostade mig 199 kr och sedan fick jag 50 % rabatt på den summan eftersom de har "tag 2 par och få 50 % rabatt på det billigaste.."








Deras bilder gör inte riktigt skorna rättvisa ibland..

Hot, hot, hot!

Shit, nu är verkligen sommaren här! Det är riktigt varmt ute.

Jag laddade ned en ljudbok idag, man fick en gratis om man köpte två LdB-produkter och jag tänkte att det kunde vara kul att testa.

Det fick bli Henning Mankells Kinesen och den lyssnade jag på utomhus i en skön stol.. ;)

Just nu är det lite bloggtorka, jag njuter av det fina vädret och det är alldeles för fint ute för att spendera längre stunder framför datorn har jag märkt..

Hoppas ni njuter av sommaren!

Saturday night

Lördagen som varit var en riktigt lång dag, fast på ett bra vis.. gick upp kvart över 7 och kom hem 7 på morgonen.. :) Det var en mycket trevlig dag utomhus, var och tittade på dragrace, och det blev mycket sol. På kvällen var det sedan utgång och vi var som sagt inte hemma förrän 7 på morgonen.. :)

Kvällsmejken blev som vanligt, dvs lösfrallor, svart eyeliner, guldskugga, vanlig bas, rouge och röda läppar. Jag trivs i det och får ofta komplimanger när jag är mejkad så och det är verkligen jättekul! En av killarna som var med kunde inte sluta peta på lösfrallorna, han var så grymt imponerad av dom.. hah.

Nu ska jag mysa framför tvn resten av kvällen.. :) Bones är urbra!

Btw, vad vill ni läsa för något? Jag har funderat på att göra några recensioner av torrschampon jag testat? Sedan har jag köpt lite nya saker som jag tänkte visa er också, mycket accessoarer är det.. Har även köpt ett mineralrouge på ett lite otippat ställe. Jag har fortfarande inte visat vad jag beställde från Kicki.be förut heller. Finns lite material alltså.. :)


Klart man vill vara med i Idas tävling!

Ida har en tävling där man kan vinna presentkort på MUS, klart man vill ha chansen att vinna det!

Saxat från Idas blogg:

"TÄVLING OM 990 KR (495+495)!!

Jag har ett presentkort som nu är hemma, det gäller 495 kr på make up store till produkter och 495 kr till make up lektion! Ärligt talat så har jag haft det ettag nu, men jag använder det ju aldrig? Och jag behöver det inte heller, men fler besökare behöver jag. Tänk er vilken chans, jag har jätte några besökare per dag på min blogg, så det är stor chans att 990 kr på make up store blir dina (495+495)!

För att vara med i tävlingen ska du;

Länka till min blogg på din och tipsa dina besökare om tävlingen och skriv att du har deltagit!
Sen kommenterar du vilket inlägg som helst , Skriv din bloggaress , mailadress och att du är med och tävlar."



Så, nu får vi se hur det går... :) Tävla ni också!

Recension: Mimesis Stay Spray

Nu är det dags för en liten recension och det här är en produkt som jag håller väldigt kär, nämligen Mimesis Stay spray (tidigare Sallander cosmetics Stay spray).

Det var ganska mycket skriverier om den här för något år sedan och många tyckte att den var bra så det var nog dels därför jag köpte den men också dels för att jag behövde en sådan här produkt.

Lite saxad info från Accessora:

"Stay Spray är en unik svensk produkt. En lätt skyddande lotion baserad på Aloe Vera i sprayform. Använd Mimesis stay spray för att fixera make-up, skydda huden från statiskt damm när man arbetar framför datorn eller för att ge en uppfräschning under dagen. En perfekt spray att ta med sig vid långa resor, speciellt vid flygplansresor för att fräscha upp och undvika torr hud från den torra kabinluften."

Anledningen till att jag kände att jag behövde en sådan här produkt är att jag jobbar mestadels framför en datorskärm och i miljöer med väldigt torr och dålig luft och det känns i huden, i början fick jag en riktigt otäck brännande känsla och det var inte skönt alls, jag fick även mera rodnad på kinderna och blev väldigt torr i huden. Nästan som att jag skulle ha bränt mig i solen. Jag hade ett återfuktande ansiktsvatten men det hjälpte tyvärr inte så mycket.  När jag läste om den här sprayen tänkte jag att den kanske kunde hjälpa?

Jag beställde ganska omgående en flaska, som innehåller 125 ml, från Accessora för 149 kr + frakt.

Från början hette den ju som sagt Sallander cosmetics Stay spray och hade en väldigt färgglad flaska och många hade lite problem med flaskan och tyckte att själva sprayfunktionen var kass så jag valde därför att köpa den nya varianten, Mimesis Stay spray då man ändå kunde välja mellan båda. Den nya flaskan har jag aldrig haft några problem med, tycker det går bra att spraya med den. 

Efter att ha fått hem den har jag använt den i princip dagligen i över ett år, den har räckt ända tills nu. Jag brukar alltid spreja med den efter att jag gjort klart mejken på morgonen (eller när jag nu mejkar mig men på vardagar är det ju på morgonen..), för att fixera och för att få det att se lite mindre pudrigt ut. Den har även en kylande effekt tycker jag och det upplever jag som skönt, uppfriskande liksom. Jag gillar också doften, den luktar fräscht och nästan lite godisaktigt och absolut inte för starkt.

Jag upplever att min hud mår bättre när jag använder sprayen, jag har även testat att vara utan vissa dagar och då känner jag återigen att min hud blir sträv och irriterad framför en hel dag vid datorn.

Det här är helt enkelt en produkt jag känner att jag inte vill vara utan, den har dessutom ett vettigt pris och räcker väldigt länge. Jag tror inte att det kan bli bättre än så här?


Jag har faktiskt nyligen beställt och fått hem två nya flaskor nu när min första var på upphällningen.. passade på när Accessora hade 50 kr rabatt.







Betyg: 5/5



Älskar den här! Förstår inte hur jag klarade mig innan?

Ny grej på Blogg.se?

Är det bara jag som totalt missat att blogg.se lagt in en ny grej här?

Man kan lägga upp annonser? Finns mall för det och allting, vad fiffigt! Såg det nu när jag klickade på skapa och kom in här på inlägg där man skriver.. kanske man borde testa någon gång.. :)

Dove Summer Glow + SPF 15 Beauty Body Lotion

Jag var inne en sväng på Dove's hemsida nyss, jag gillar den för att dom uppdaterar ofta och man kan då läsa om deras nyaste produkter.

Dove Summer Glow Beauty Body Lotion har ju funnits ett tag, en för ljus hy och en för mörkare hy. Sedan kom den med shimmer och efter det två stycken att använda i ansiktet (en för ljus hy och en för mörk).

Nu har det tydligen kommit en till som faktiskt inte hört något om alls och den låter ju toppen! Dove Summer Glow + SPF Beauty Body lotion. Förutom att den, precis som de andra ger fin färg steg för steg, skyddar den också mot solen eftersom den har SPF 15. Inget att ha om man är ute hela dagarna i solen för då behöver man ju betydligt mycket bättre skydd än så, men för oss som inte har jobb utomhus eller så och slarvar med solskyddet kan det ju vara en riktigt bra grej? Jag tänker i alla fall testa, SPF är aldrig fel och produkten för övrigt är inte dum heller och det är bara att inse - jag slarvar med solskyddet.  

Lite saxad info från Dove's hemsida:

"Dove tycker inte att solens skadliga strålar ska vara något hinder för att få en hälsosam solbrun hud. Därför har Dove utvecklat Summer Glow bodylotion + SPF 15. Förutom att intensifiera och jämna ut din naturliga hudfärg med fuktighetsgivare och fin brun-utan-sol-effekt skyddar den din hud från daglig exponering mot solens skadliga UVA- och UVB-strålar. Samtidigt bygger den gradvis upp en hälsosam, vacker och naturligt solbrun hudton."

Dove har även en länk till en sida där man kan kolla upp vad deras produkter innehåller, det kanske kan vara intressant för en del av er innehållsförteckningsläsare? Själv är jag väldigt dålig på att kolla innehållsförteckningar på produkter, sådant kollar jag bara på det jag äter pga min allergi.. Här hittar ni sidan!


Såg även nu när jag kikade lite till att de gjort om Dove Summer Glow Face Moisturiser också, de har lagt till SPF 15 i dessa med vilket ju är jättebra, jag har den gamla utan solskydd. Jag har lite svårt för att använda BUS i ansiktet faktiskt, rädd att det ska bli flammigt och det är ju betydligt mer synligt där än på armar eller ben.









En produkt ni blir nyfikna på? Har ni hört talas om den innan eller sett den i affären redan? Har ni kanske testat den?



BUS

Japp, ikväll BUSar jag.

Idag fick det bli BUS-servetter, det är så himla smidigt tycker jag och enklare än sprayerna som finns. Sprayerna är inte heller så tokiga i och för sig men jag tycker det är ganska svårt att komma åt bra överallt med dom och att få det jämnt, det känns så mycket lättare med en servett.

Annars kör jag mest steg för steg BUS lotion vilket ju är himla bra, det blir sällan randigt eller ojämnt. Min favorit just nu i budgetklassen (jag gillar budget, då hinner man testa så mycket fler sorter!) är Nivea. Jag körde stenhårt på Dove innan men Niveas luktar trevligare och är lite rinnigare i konsistensen vilket jag tycker gör det lättare att applicera den. Jag har även Loreals men den köpte jag i höstas när jag hade mer färg och valde då den mörkare nyansen så det blir inget bra att använda den nu när jag är lika vit som en Alvedon typ.



                


(BUS-produkter jag testat och har i min ägo just nu..)










Vad tycker ni om BUS-produkter? Gillar ni att använda dom istället för att sola eller är det bara jobbigt? Har ni några tips på bra BUS-produkter? Eller vet några man absolut inte behöver testa? Nyfiken marybeth undrar!



 


Så kom äntligen sommaren

Det är alldeles underbart väder idag, 22 grader i skuggan, klarblå himmel och strålande solsken!

Det var även riktigt fint väder i helgen vilket vi var väldigt glada för eftersom vi var på en liten semesterresa som jag nämnt tidigare. Några korta skurar bara, inget allvarligt.. :)

Nu skall jag ut i solen och pyssla lite, jag älskar att ha semester.. :)


Nästan för fina att använda

I torsdags så blev det två par skor köpta, jag letade inte alls efter pumps egentligen men så fann jag dessa och föll pladask. Jag tycker att Skopunkten har väldigt många par fina skor nu, särskilt pumps. Jag skulle lätt kunnat köpa ännu fler par, hittade ett tredje par som jag gärna köpt men där var storlekarna tyvärr helt fel.

Dessutom har de ju tag 3 betala för 2 eller tag 2 och få halva priset på ena paret, inte så kasst.

Spets och rosetter som på dessa = ljuvligt fint! Älskar skor som har influens av 50- och 60-talet, men det visste ni kanske redan? ;)

Jag är glad att det är lite bredare klack nedtill och inte smala klackar som pajar efter en kvälls användande, dessa blir ju trevligare att gå i och håller lite bättre. Det är ett plus.







299 kr på Skopunkten

Borta bra men hemma bäst?

Jag vet inte det jag.. det är ganska skönt att bo på hotell, man känner sig så ompysslad i ett fint rum med mysiga sängar och de där lyxiga sängkläderna. Att man dessutom bara behöver gå till en speciell våning för att få äta hur mycket frukost man vill av massor av sorter är inte så dumt.. :) Inte precis som här hemma. Ingen som städar här heller, utom jag, haha.

I alla fall så var AC/DC grymt bra, det var så sjukt roligt! Vilken energi på scenen! Grymt! (igen).

Jag har faktiskt köpt en bok om AC/DC nu, "AC/DC Maximal rock & roll, den ultimata historien". Finner sådana böcker intressanta och AC/DC har jag lyssnat på så länge jag kan minnas.

Blev lite shopping och så med, inga stora grejer, lite kläder och lite accessoarer bara. Gick åt desto mer pengar på restauranger och barer, men är det semester så är det!

Nu har jag packat upp och skall slappa framför TV-apparaten lite.

Senare kommer ett inlägg med ett par nya skor jag köpte i torsdags, dom är ljuvliga!

Kicksrean och midsommar

Jag var faktiskt och besökte Kicks idag, jag tänkte att något trevligt kanske de hade? Men nja, jag tyckte det var skralt.. känns som att dom skrapar fram allt gammalt skräp de har på lagret (som vanligt på de flesta reor)..

Jag kikade lite på några läppstift från Lumene men det blev inget köp, tittade även på några rouge från Loreal men nja, det blev inget köp.

Men jag köpte ändå en ny makeupgrej, som såklart inte var på rea, men den får ni vänta lite på.. :)

Imorgon blir det att fira midsommarafton lugnt och stilla för att sedan sätta sig på ett tåg till gbg på lördag, skall bli kul! Jag ser fram emot glass och massvis med jordgubbar imorgon, man kan ju inte fira midsommar utan jordgubbar ;) Sedan att det nuförtiden serveras tofuline glass istället för hederlig gräddglass är smällar man får ta...

Glad midsommar på er! Jag tar antagligen ledigt fram till på tisdag nu.. :)

Hawaiian tropic sunkissed del 2

Häromdagen skrev jag ett inlägg om att jag köpt Hawaiian tropic sunkissed glossen (detta) och efter det fick jag en kommentar från rara Kissen som har en trevlig liten blogg som hon kallar Osnygg

Kissen undrade över hur dom smakar och om de ger mycket färg så därför gör jag nu ett kompletterande inlägg, man måste ju stilla nyfikenheten hos sina kära läsare ;)

Jag testade båda två igår kväll och har även testat dom nu ikväll igen.

Dessa gloss är inget speciellt gällande färg eller så, de ger inte särskilt mycket färg alls, island berry som är det rosa ger lite rosa färg men inget som är markant utan man ser att det blir en "kallare färg" på läpparna jämfört med mango papaya som är det orange och heller inte ger mycket färg men som ändå blir lite "varmare" på. Det som man däremot får är en trevlig glans. Dom känns behagliga på, absolut inte klibbiga utan mer åt läppbalsamhållet.

Det var färgen det. Smaken då? Tja vad ska jag säga.. dom smakar frukt men jag kan inte riktigt beskriva smakerna. Mango papaya tycker jag att man känna att det är det det skall smaka men den andra, Island berry? Jag vet inte riktigt vad det är meningen att den skall smaka.. ingen av dom är dock äckliga men det är inte det godaste jag smakat heller. Dom smakar i alla fall mycket. Jag tror jag föredrar island berry, tycker den är något mildare i smaken.

Dom doftar också ganska mycket, kan tänka mig att någon som lätt får huvudvärk av dofter kanske inte blir helt nöjd.. jag kan nästan själv känna att det blir lite mycket så här på kvällskvisten men så är jag ganska känslig emot en del dofter ibland.

Sammanfattningsvis, det är gloss med inte så mycket färg men desto mer smak och doft.

Jag tror inte att dessa kommer bli några personliga favoriter.. men jag skall i alla fall försöka använda dom igen.

Okej, det var en lång utläggning... blev du något klokare Kissen?

Cool med kopior

Jag älskar som bekant mycket med både 50- och 60-talets mode, även en del av 70-talets. Dessa kopior av Raybans Wayfarers är inte så tokiga, jag kommer se ruskigt cool ut ;P Hoppas att mina pilotisar inte blir ledsna.

Köpte dom på Gina Tricot för 59 kr.


Rea på Kicks, upp till 50 %!

Idag fick jag ett trevligt mejl från Kicks, imorgon börjar deras rea med 30-50 % rabatt på massor av märken.. inte illa :)
 
I alla fall jag blir lite sugen på att åka och kika, någon mer som blir det?

Lite saxad info från Kicks hemsida:

"Den 18 juni börjar KICKS stora sommarrea. Upp till 50% rea på utvalda varmärken som exempelvis Biotherm, Clarins, Gant, Isadora, Kanebo, Lancôme, L'Oréal, Make Up Store och Paul Smith.* Hitta fler erbjudanden i din närmaste butik. 

*Lokala avvikelser kan förekomma."






(bild och info lånad från Kicks hemsida)


Hawaiian Tropic sunkissed

Dessa har man kunnat läsa om i ett antal bloggar vid det här laget och när jag såg dom stå så fint på Konsum kunde jag inte motstå, snacka om att jag handlat mera sen jag började läsa bloggar ;)

Anyhow, dom kostade mig 42,50 kr styck och det tycker jag är ett riktigt bra pris, särskilt med tanke på att de har SPF 25.

Det rosa har smak av island berry och det orange har smak av mango papaya. 
 
Glans, återfuktning i 12 timmar och SPF 25 (woho!) med ett bredspektrat UVA & UVB skydd utlovas!






Första dagen på semestern

Idag är första dagen av min semester och det känns lite konstigt.. svårt att koppla av och verkligen känna att man har semester så jag har istället roat mig med att sortera massor av papper, plocka bland grejer och sånt. Imorgon blir det dammsugning och tvättande.

Måste minnas att köpa register till mina nya pärmar och små korgar som jag tänker fylla med läppgunk, nagellack, kroppsgunk osv. Jag tycker om att ha det organiserat nämligen.. :) Det har varit ganska rörigt ett tag och jag har inte riktigt haft ork att ta tag i det, men nu så skall det bli bättre. 


För övrigt har jag nedräkning till AC/DC konserten, snart är det söndag ;)

Kladdkake-SM och borstrengöring

Vilken kombo i rubriken va? ;)

Jag har bakat 4 stycken kladdkakor ikväll, eller kallar man dom chokladkakor kanske? Strunt samma, de smakar choklad och skall dekoreras med florsocker och jordgubbar imorgon. De blev inte så tokiga tror jag, vad jag kan se, jag har inte smakat.

Nu skall jag göra rent mina sminkborstar och då jag är ren ondska som plågar mina borstar använder jag den av många avskydda spray cleanern ;) Jag finner den ganska smidig och mina borstar verkar överleva det, men jag lovar att jag nästa gång skall använda schampo och balsam istället. Några tips på särskilt bra schampomärken?



Söt liten ros

Blir lite mer håraccessoarer.. jag har en svaghet för sådana och tycker det är riktigt kul att pynta till håret lite.

Denna är fiffig eftersom den har både hårnål och spänne så att man kan ha den på t.ex. tröjan.








Som synes är den inköpt på Lindex, dom har verkligen haft mycket kul prylar på sistone..





 






Blommor i håret, fult eller snyggt?  Något du tycker är snyggt på andra men inte vill använda själv eller bara lökigt överhuvudtaget?




Nytt i verktygslådan - penslar från Beauty needs

För ett tag sedan köpte jag lite penslar, de kostade 15 kr styck så jag tog en av varje sort för att testa, jag har inte börjat testa dom än utan dom har blivit liggande så jag tänkte att om jag gör ett inlägg nu får jag tummen ur och börjar använda dom.

Märket heter Beauty needs och säljs på Ica Maxi, det verkar vara ett svenskt företag då det enda som står är Stockholm Sweden och ett svenskt telefonnummer. Dom har inte bara penslar utan även många små plastburkar, makeupsvampar och sådant.

Jag är inte särskilt kräsen vad det gäller penslar till ögon- och läppgunk. Jag har en del från Kicks, de grå penslarna, och så har jag några från Lindex. Har även några från IsaDora som jag fick med när jag köpte mineralmakeup förut. Sedan använder jag skumgummiapplikatorer då och då, jag har en del skuggor där jag tycker det funkar bättre än penslar, ve och fasa tänker ni kanske nu? ;) Jag är faktiskt inte helt anti mot skumgummiapplikatorer, tycker det funkar helt okej för det mesta.

Jag tycker att de verkar riktigt trevliga, ögonskuggepenslarna är mjuka och fina och läpppenseln tror jag kommer funka riktigt bra. Smala eyelinerpenslar brukar det ju kunna vara lite si och så med men jag tycker definitivt inte den här ser något sämre ut än den som följde med geleylinern från Face för ett tag sedan.

För 15 kr styck är det ju inte hela världen om dom inte är kanon heller, testar man inte får man ju aldrig veta om det är bra.. :)


Från vänster till höger är det som följer:

nr 401 lip & contour

nr  205 eyeshadow

nr 204 eyeliner

nr 202 eyeshadow & eyebrow

nr 201 eyeshadow











Skulle ni kunna tänka er att köpa billiga penslar på t.ex. Ica Maxi eller tycker ni allt sådant är skräp? Säger priset automatiskt att dom är bra eller inte?




Överraskning, mer rosetter!

Jag kunde inte motstå dessa heller, köpte dem på Lindex för 29,50 styck.


Hade den vita häromdagen och gjorde faktiskt ett tappert att i all hast fota hur den ser ut i håret men de bilderna blev totalt katastrofala.. :)








Jag förstår hellt och fullt om ni börjar tröttna på alla mina inlägg om rosetter ;)

Nytt i kroppsgunkskorgen - LdB gunk

Jag firade lönen förut med att inhandla lite nytt kroppsgunk, alltid trevligt. 


Ica hade extrapris på LdB, var 2 st för 35 kr eller något sådant, minns inte exakt just nu och det är ju inte så dumt. Jag tycker LdB alltid haft bra produkter och nu när de bytt utseende på flaskorna så tycker jag dessutom dom ser finare ut också, lite mer lätthanterliga även.

Jag slog till på LdB Creme Rich with Shea for very dry skin och LdB Hydra Sensitive Shower with Aloe Vera for sensitive skin. 

Det förstnämnda är en lotion för väldigt torr hud och det passar bra in på min hud som alltid är torr. Lite saxad info från LdB.se: 

"Creme Rich Lotion är baserad på 100% vegetabiliska oljor och innehåller en extra hög halt av vegetabiliska oljor bland annat från Sheanötter. Det gör att din hud får massor av naturlig fukt som snabbt går ner i huden utan att täppa till porerna och utan att kladda. Dessutom reparerar vegetabiliska oljor torr och skadad hud. Creme Rich har den klassiska och milda LdB doften. Innehåller LdB Energy ComplexTM som tillför energi till din hud vilket ökar syresättningen och cellförnyelsen. Det gör huden fastare, smidigare och ger den mer lyster."

Jag har för mig att den här hade en annan doft när den introducerades (fick ett gratisprov på den då), men nu när de bytt utseende på flaskan verkar det som att de tagit tillbaka den klassiska doften.


                            


Sedan tog jag faktiskt inte duschkrämen i samma serie som lotionen, alltså shea, utan jag tog istället aloe vera varianten. Den är gjord för känslig hud och det passar också in på min hud, bra va? Lite saxad info igen: 

"Hydra Sensitive Shower innehåller växtextraktet Aloe Vera som är extra milt och lungnade för din hud. Denna krämiga och mjukt löddrande duschkräm innehåller endast vegetabiliska oljor som skyddar din hud mot vattnets uttorkande effekt. Hydra Sensitve har den klassiska och milda LdB doften. Innehåller LdB Energy ComplexTM som tillför energi till din hud vilket ökar syresättningen och cellförnyelsen. Det gör huden fastare, smidigare och ger den mer lyster."                                                            




Sedan slank det även med en peeling, även denna från LdB, Vitalizing peeling with Silk for normal skin. Jag behövde en ny peeling, min förra från Loreal är nästan slut och denna kostade runt 30 kr, ingen större förmögenhet så varför inte testa. Saxad info igen då:

"En effektiv peeling som samtidigt rengör din hud. Vitalizing Peeling innehåller äkta Silke som gör huden mjuk och len samt naturligt Betain som återfuktar. Tar bort döda hudceller för en frisk och vacker hud. Så mild att den kan användas varje dag. Vitalizing Peeling har en blommig och skön doft."





Nu skall här testas.. :) 

Jag kan rekommendera Ldb's hemsida, den är väldigt snygg och informativ och det verkar som att dom uppdaterar den ofta så att nyheter finns med.

RSS 2.0