Sommar sommar sommar!

Åh vad fint väder det är idag! Jag ville knappt gå in i morse när jag kom till jobbet.. ville stanna kvar ute och njuta av det underbara vädret! Strålande solsken och blå himmel. Allt växer så det knakar och massor av fina blommor finns det! Detta är verkligen fantastiskt, älskar den här tiden på året!

Dessutom slutar jag tidigt idag, runt 12-12.30. Sååå skönt!

För tillfället

Just nu, eller inte exakt precis just nu, men nu som i på morgnarna kämpar jag med min False lash effect mascara från Max Factor. Fick den i julklapp av min kära mor och hon har frågat mig några gånger hur den var och jag hade ju inte öppnat den första 2 gångerna hon frågade, jag fick alltså tummen ur för några veckor sedan eller så och testade den. Första gången var det skräck, hallå en toalettborste som mascaraborste?! Men nu, ett antal veckor senare efter att ha tvärvägrat den ett tag och sedan tagit mod till mig igår igen så tyckte jag att det gick bättre än sist.. i morse gick det faktiskt helt okej så kanske, kanske att vi kan komma överens till slut?


Rosettmani!

Mera rosetter hitåt! :D

Den här söta från H&M köpte jag samtidigt som ögonskuggan, är den inte bedårande?  Jag beställde faktiskt två för jag tyckte den var så cool.. vaddå hamstra, jag? ;)




När jag fick hem dom insåg jag dock att dom är en aning större än vad man förstår av bilden.. jag läste inte måtten ;)  Men det gör inget, jättesöta i alla fall! Jag skall fixa en bild senare och visa så ni får se vad jag menar.. ;) Men vi kan säga såhär, det är inte direkt plättstorlek utan snarare frisbee, haha.

Recension: Kabukiborste nr 2 från Lindex

Återigen har jag köpt en kabukiborste från Lindex, jag tycker om att testa nya i hopp om att finna någon ännu bättre än den jag vanligtvis använder, Id:s kabukiborste.

Jag har tidigare recenserat en från Lindex och om ni är intresserade finner ni det inlägget här.

Denna kostade mig 49 kr och enl. förpackningen skall den vara "made of natural hair", vad det kan vara för sorts hår har jag ingen aning om dock.

Så, är den bra då? Jag har testat den några gånger nu och jag jämför den med min kabuki från Id vilken är den jag använder varje dag annars till att lägga min mineralfoundation från Id. Jag saknar lite stuns i borsten och det är nog det som gör att jag hela tiden går tillbaka till Ids variant, den har liksom stuns och är väldigt tät och ganska kompakt vilket jag tycker gör det lätt att arbeta in foundationen i huden, det blir ett bra resultat med den. Den här borsten från Lindex gör dock applicerandet svårare för att den är lite för mjuk och liksom inte arbetar in foundationen på samma sätt, jag testade den med mitt puder, mineral veil från Id, och till det tycker jag den fungerar bättre. Så för min del är detta ingen borste jag kommer lägga mineralfoundation med men som går bra till puder.

Men, alla har ju olika appliceringsteknik och tycke i hur man vill att ens borste skall vara så den är ändå värd att testa, 49 kr är ju överkomligt.








Betyg: 2/5


En helt okej borste men som för mig inte riktigt har vad jag söker när det gäller att lägga mineralfoundation, till puder och annat fungerar den helt okej. Priset är överkomlig vilket ger ett plus i kanten.



En scarf i min smak

För ett tag sedan hittade jag den här trevliga scarfen på KappAhl, den var på rea och så var det dessutom halva reapriset. Inte dum alls så jag slog till.. :)


Recension: Garnier CleanSensitive 2in1 makeup remover

Äntligen har jag fått tummen ur och skrivit en recension på en produkt som jag faktiskt känner att jag inte kan leva utan längre, vad gjorde jag innan jag hittade den här?!

Det är alltså en makeup remover från Garnier och den ingår i deras serie CleanSensitive. CleanSensitive är en serie Garnier gjort speciellt för oss som har känslig hy  och är parfym- och alkoholfri (hurra!).

Den skall kunna ta bort vattenfast makeup och det är två vätskor man skakar ihop ordentligt innan man använder den. Jag skakar ihop den och tar sedan en pytteliten mängd på en bomullspad, en bomullspad brukar då räcka till båda ögonen när jag har mascara, eyeliner och paint pot + ögonskugga. Ibland får jag ta en extra pad med ytterligare lite på beroende på vilken mascara jag har, alla sitter ju olika hårt, men resterande av tidigare nämnda produkter är redan borta då.

Jag använder aldrig vattenfasta mascaror så jag kan tyvärr inte säga hur den biter på det men den tar bort vanliga mascaror väldigt enkelt, har man endast mascara så behöver man bara en pad till båda ögonen. Man behöver inte stå och nödgnugga en massa heller utan det går lätt.

Jag har testat att ta bort festmakeup med, dvs när jag har lösfrallor, flytande eyeliner, paint pot, ögonskugga osv. Det går lika lekande lätt då, limmet från lösfrallorna löser upp sig väldigt bra också.

Efter användningen får man lite den här känslan av att man är oljig men det är väl meningen eftersom huden på det viset inte torkas ut lika lätt. Det stör inte mig särskilt mycket heller och det går ju att skölja bort med vatten om man så vill.

Den irriterar inte ögonen överhuvudtaget och det är jätteviktigt för mig, har testat så många removers tidigare som verkligen svidit och det hatar jag. Jag har både känslig hy och känsliga ögon så jag måste alltid tänka på det.

Det funkar jättebra att ta bort ansiktsmakeup också men jag brukar använda en annan till det eftersom jag tycker att det blir lite stram känsla ibland i ansiktet om jag använder den där flera dagar i rad, den känslan får jag däremot aldrig när jag använder den till ögonmakeup. Sedan så får man ju den lite oljiga känslan men ett ansiktsvatten råder ju lätt bot på det.

Jag har även testat den på olika läppstift och det funkar suveränt där med.

Den kostar runt 50-60 kr i affären beroende på vilken affär man väljer och det tycker jag är ett klipp för den här godbiten.

Jag började testa den i januari då jag köpte den och sedan dess har jag hela tiden använt den, jag är nu inne på andra eller tredje flaskan och bara det är ju ett toppenbetyg för man brukar ju sällan köpa produkter man inte gillar igen.





Betyg: 5/5
 

Detta är en för mig underbar remover som inte irriterar varken ögon eller hud och som dessutom tar bort all makeup superlätt. Jag kan inte nog hylla den, den är toppen!


Nytt i sminkskåpet - godbit från H&M

Det här är en liten palett från H&M som ingår i deras serie Tropical jungle. Dom ser alldeles urtjusiga ut i asken, skimrar som tusan! Perfekta färgerna för mig: svart, vitt, guld och lila!

Jag har försökt ta bilder hemma men jag har inte riktigt lyckats få fram skimret ännu, får försöka igen vid ett annat tillfälle. Jag har petat lite försiktigt i den guldiga skuggan än så länge och jag misstänker att skimret orsakas av glitter och det är väl inte optimalt men jag skall i alla fall ge den en chans för det är såå fina färger och skuggor. Dessutom är den ju ett fynd.










En palett i er smak eller tycker ni paletter suger i allmänhet? Vad tycker ni om H&M's smink?



Snö nu?! Jag strejkar!

Allvarligt talat, det snöar här och det är absolut inget jag är glad över. Jag vill ha sol och värme så den här snön kan ta sig någonstans.........................

Nytt i hudvårdsskåpet - Apoliva Scrubrondeller

Jag tycker verkligen om grejen med bloggar, jag vet inte hur många gånger jag fått superbra idéer, tips och råd från andras bloggar.

Den här gången är det Makeupjunkie som tipsat mig om en produkt jag tycker låter alldeles lysande!

Apoliva's Scrubrondeller för skonsam hudrengöring på djupet. Det är ovala rondeller med en sida täckt av fina korn.

"Apoliva scrubrondeller används för rengöring och borttagning av döda hudceller i ansiktet på ett varsamt sätt. Använd scrubrondellerna en till två gånger i veckan tillsammans med t.ex. rengöringslotion, eller bara med vatten. Undvik områdena kring ögon och mun. Använd inte scrubrondellerna om du har acne."

Jag har precis som Makeupjunkie torr, känslig och tunn hy som man får vara snäll mot, så vanliga scrubkrämer funkar inte alltid så bra, därför blev jag så glad när jag läste hennes inlägg om dessa då det är precis en sådan grej jag behöver. Så hurra för Scrubrondeller och hurra för Makeupjunkie som  upplyste oss.. :) Skall bli mycket intressant att testa dessa.. :)

Dessutom kostar dom ynka 24,50 för 30 st, toppen!




Läs Makeupjunkies inlägg om scrubrondellerna här, äras den som äras bör menar jag.. :)

Rosettdiadem x 2

Jag tycker verkligen om rosetter och det kanske ni har märkt om ni läst min blogg då och då.
 
Alltså, jag älskar rosetter och jag tycker om diadem, summan av kardemumman blir då att när jag finner ett rosettdiadem till ett vettigt pris har jag väldigt svårt att motstå det.

Jag har sedan tidigare ett mycket sött rosettdiadem, har haft det i säkert ett år och minns inte längre vart jag köpte det men det var garanterat Glitter, H&M eller någon sådan affär.

Nu för någon vecka sedan hittade jag ett liknande fast med mindre rosett, man skulle kunna säga att det här är dottern till mitt första diadem för dom är snarlika och lika söta.. :)


   







Vad tycker ni om diadem?  En grej som gärna kan få stanna kvar i 90-talet , lite been there done that grej, eller en riktigt kul accessoar att piffa till håret med?




RSS 2.0