Testat: Lypsyl Lypsensitivity

Efter att ha testat det här läppbalsamet i nästan en månad (shit, vad fort tiden går?) så känner jag att jag kan skriva några rader om det. För att läsa mer om det får ni gärna kika på mitt föregående inlägg där jag skrivit lite vad det skall göra, vad det innehåller osv. Här finner ni det.. :)

Men för att ändå skriva något om det så är Lypsensitivity ett läppbalsam med svensk bivax, aloe vera som lindrar och förnyar, kamomill som lugnar, organiskt sheasmör som vårdar och vitamin A och E som reparerar och skyddar. Och ja, jag klippte det rakt av från mitt tidigare inlägg ;)







Jag gillar verkligen det här läppgunket. Det känns otroligt mysigt på läpparna, man märker att det gör nytta tycker jag.  Det smakar inget och doftar inte heller något och det tycker jag är ganska skönt faktiskt. Det sitter kvar rätt så länge om man inte äter eller dricker något. Jag brukar ha på en hel del till natten, på gränsen till överdosering misstänker jag, när jag ska sova och på morgonen är mina läppar babymjuka.  Det här är helt enkelt toppenbra. Det enda negativa jag har att säga om det är förpackningen. Burkar är inte min favoritförpackning när det gäller varken läppgunk eller hudkrämer, det blir lätt lite ohygieniskt, men hittills har jag mest använt det hemma och använt en spatel att gräva ur lite med och då funkar det ju. Det är även drygt och behövs inte mycket vid varje applicering.

Jag har letat efter det i stiftform för jag tyckte mig se det på ICA förut men det visade sig att det innehåller precis samma ingredienser som detta men också mint, och jag gillar inte mint så det blev inget köp där. Däremot har jag hittat ett med liknande ingredienser som också ger en skimmereffekt samtidigt som det är i stiftform, men mer om detta vid ett senare tillfälle. Jag ville dock skriva med det här så att ni vet att det finns flera varianter av dessa från Lypsyl, gillar ni inte detta i burk för att ni föredrar i stiftform kanske det med mint eller det som jag köpt kan passa istället.. :) För bra är det!



Happy Birthday to... me!

Ja idag är det min dag, jag fyller år. Varit två hektiska veckor nu, både min mamma och jag har fyllt (snarare fyller i mitt fall då) och förra helgen spenderade vi i Göteborg för att fira lilla mamma.. :) Det var en jättemysig helg och Jerka var toppen!

Jag har också upptäckt ett konstigt syndrom som jag råkat ut för de senaste åren, nämligen det här när någon frågar vad jag önskar mig i födelsedagspresent eller julklapp. Jag får totalt hjärnsläpp varje gång och kan verkligen inte komma på något. Jag vet ju att jag säger många, många gånger under året att "det här skulle jag vilja ha", men när det väl kommer till skarpt läge är allt som bortblåst. Ju äldre jag har blivit desto mer har jag tänkt på att önska mig saker som jag vill ha och behöver, sådant som jag absolut inte tänkte på när jag var yngre. Liksom, ska jag verkligen önska mig smink, parfym eller en vågtång när det finns så mycket mer användbara och "nyttigare" saker? Som kanske badlakan, tallrikar eller kastruller? Borde det inte vara när man fyller och önskar sig julklappar som man verkligen önskar sig sådana "onödiga" saker som man inte köper sig själv? Min hjärna verkar i alla fall inte vilja tycka det.. Har ni några bra argument som kan få den att tänka om kanske..? :)

Jag skall i alla fall ha en fin födelsedag med familjen och några nära vänner ikväll, vi skall äta smörgåstårta och spela Buzz.. :)







Vinn med Beautynet.se och Vacker & Underbar!

Nu har Karin som har bloggen Vacker & Underbar en suverän tävling, om man vinner får man välja vad som helst i Beautynet's webbshopp. Alltså, precis vad som helst! Det är ju sjukt generöst och otroligt roligt! Jag vill absolut vara med och hoppas på att vinna så klart ;)

Jag rekommenderar Karins blogg också, även om ni inte vill tävla, då hon skriver väldigt bra och har mycket blandade inlägg om lite av varje.

Beautynet är en ny bekantskap för mig men av det jag sett nu när jag kikade in så ser den väldigt trevlig ut och jag skulle lätt kunna tänka mig att beställa därifrån.








Så, om jag skulle vinna då? Vad skulle jag välja? Jo, en sådan här:

Babyliss Trippel Tourmaline Waver - en vågtång! Det är något jag länge velat ha och denna ser så fin ut... Om ni också vill tävla så kikar ni in hos Karin och läser det här inlägget tycker jag! :)












Testat: Max Factor False Lash Effect

Nu är det verkligen på tiden med ett beautyrelaterat inlägg tycker jag, varit lite torftigt med sådana på sistone eller vad tycker ni?

Jag tänkte skriva lite tankar angående MF's False Lash Effect, en mascara som jag fick i julklapp förra året av min sötaste mamma. Jag var nyfiken på den då jag läste att många fick väldigt långa fransar och så vidare men tvekade lite då den faktiskt var en aning dyrare än vad mina mascaror brukar gå på, i alla fall de jag köper på t ex H&M, Kicks eller Lindex. Dock så bör det sägas att den innehåller 13,1 ml och kostar runt 170 kr, i jämförelse med andra mascaror som brukar innehålla runt 7 ml och kosta kanske 130-140 kr så är det egentligen inte dyrt. Det är nog bara att det låter dyrt. Nu fick ju jag den dock och behövde således inte alls bekymra mig om priset och kommer nog inte tycka det är särskilt dyrt när jag köper den nästa gång heller, även om jag gärna inväntar extrapriserna som tidigare nämnda kedjor ofta har.




(bilden är skamlöst snodd från eleven.se)



Max Factor själva skriver så här om mascaran:

"Säg hejdå till lösögonfransar. Nyheten False Lash Effect Mascara fördubblar storleken på dina fransar och ger ett resultat du bara trodde lösögonfransar kunde ge. Det är säsongens måste bland make-upartisterna. Hemligheten är en kombination av Max Factors största borste någonsin och formulan med Liquid Lash teknologin. För varje volymgivande svep med borsten över fransarna avger den mascara runt hela fransen utan att klumpa sig och ger dig fransar du bara vågat drömma om."


Jag var lite rädd för den i början får jag säga, för borsten är stor och jag tänkte att shit, det kommer vara som en toalettborste eller nåt. Men vet ni? Efter att jag vant mig vid den, vilket tog någon vecka och många svordomar (är ju olika handhavande på alla mascaror) så tycker jag verkligen om den. Den ger väldigt fina fransar och det är helt omöjligt att få spindelben eller typ bara 3-4 stycken fransar. Med den här får man verkligen med alla fransarna och arbetar man kan man få dom riktigt långa också. Om man är lat, vilket jag kan vara ibland till vardags, så räcker det med att lägga litegrann. Den smular absolut inte, man blir inte svart under ögonen av den och den är superlätt att ta bort med min underbara remover (läs recensionen här! :) ). Den har bra konsistens efter att ha fått "torka till lite" vilket alla mina mascaror får göra nästan, jag avskyr nämligen mascaror som är riktigt blöta och många är ju så i början. Den har heller inte torkat trots att jag haft den öppnad ett bra tag nu.

Kort sagt så är detta en riktigt bra mascara som jag gärna köper igen, det är nog faktiskt så att det kan vara en av de bästa jag testat. Den får vara med på min lista över bra mascaror med bland annat en annan favorit, Mirenesse Secret Weapon Super Long. Jag insåg just för övrigt att jag inte har skrivit något om den, det får jag lov att åtgärda.. :)



Om jag vill försöka vinna lösfrallor? Ja! Lätt!

Maggie firar att hon haft sin blogg i ett år och gör det med en tävling! Vad man kan vinna är väl ganska uppenbart om man tittar på min rubrik men ja, det är något som jag verkligen älskar: Lösögonfransar! :)

Även om ni inte är intresserade av tävlingen tycker jag ni kikar in och läser Maggies blogg i alla fall, hon gör otroligt inspirerande sminkningar!

Nu när jag har köpstopp (ofrivilligt) blir det inte många köp och gissa om jag har abstinens.. så dessa vore ju hur roligt som helst att vinna ;) De är så fina!

Kika in HÄR och tävla ni med :D









Vinterfynda hos IaMia's!

Oj, såg just när jag var inne och fönstershoppade i lite webbshoppar att IaMia's har 30-40 % rabatt på alla produkter från GloMinerals som de har. GloMinerals produkter skall utgå ur deras sortiment vilket jag tycker var lite synd men det kanske inte lönar sig när det finns några webbshoppar till som har det märket.

Själv är jag sugen på pressed base men mitt köpstopp och min plånbok tycker väl inte riktigt samma sak misstänker jag. Även sugen på att testa deras flytande foundation men det är ju likadant där, och så är det ju det här med att välja rätt färger. Kanske kanske att man kan önska sig något av dem i födelsedagspresent..?

Men, ett hett tips alltså, kika in hos IaMia's om ni är shoppingsugna ;) De har ju även Coastal Scents som jag också är sugen på, särskilt gellinersen.. (konstig böjning det där blev?)





(bilden är lånad från Iamia's blogg..)












Sorry, hinner inte blogga just nu...

...är upptagen med att titta på alla de fina snöflingorna.. ;)

..och med att snyta mig, hosta, harkla, försöka få bort locken i öronen och vara allmänt seg. Segare förkylning än det här får man leta efter? Gå över nångång dååå!


Nu vet ni att jag lever i alla fall, återkommer med något roligare inlägg när jag känner mig lite inspirerad.

RSS 2.0