Work, work!

Just nu är det väldigt mycket jobb.. och socialiserande. Bloggen blir lidande men det är så det är i livet..

Jag har så mycket saker att visa och skriva om och så lite tid, hur skall man få ihop det? Det blir bättre snart i alla fall, när jag inte behöver jobba över så mycket..

Hoppas att ni alla har det underbart och att ni fortsätter titta in, vem vet när blogglusten faller på igen.. kan vara imorgon eller om en vecka.. :) Men jag är kvar och har inga planer på att lägga ned, och jag försöker kommentera era bloggar ändå, för läser det gör jag så mycket jag hinner!


YSL-palett

Detta mina damer och herrar är min första YSL-produkt och det är Yves Saint Laurent Palette Esprit Couture Collector Powder for eyes and complexion och ni ser den på bilden här nedanför.

Den här fina dosan sprang jag på när jag kikade in i en parfymaffär för några dagar sedan, jag tyckte de var så fina när de kom men lite för dyra för att jag faktiskt skulle köpa någon. Men nu när det fanns en kvar för nedsatt pris slog jag till, vad fick jag ge? Jo, 113 kr och det är ju ett fynd med tanke på att den kostade 450 kr innan (!).

Jag fick även med testern som låg bredvid då själva förpackningen var igentejpad, tjejen som sålde den frågade om jag ville ha med den eller om hon skulle kasta den och jag tänkte att varför inte, det kanske går att göra rent den så att man kan använda den? Den är inte så illa testad heller. Jag kunde inte med att hon bara skulle slänga den heller så även om jag nu inte använder den så har den i alla fall inte blivit slängd på ett tråkigt sätt utan jag skulle ge den en finare bortgång. Och ja, det är en palett vi pratar om, jag är medveten om det ;)


Det är en tung gulddosa som kommer i en liten sammetspåse med fack för en skumapplikator och en liten borste. Den känns lyxig och jag är glad över den. Paletten innehåller 8 gram.


Om ni skulle vilja ha en själva så finns dessa på Strawberrynet för 396 kr, klicka här! Där finns även denna paletts syster i  andra nyanser.


Vad tycker ni om paletten?

Bloggvärde!

Jag är hundra år efter, jag veeeeet! Men, jag var tvungen att gå in och kika vad min blogg har för värde.. :) Resultatet finner ni längst ned till vänster under länkarna, inte så tokigt väl?

Vad är er bloggar värda? Kolla här!

Bubbel

Sista dagarna ledigt innan jag återgår till jobbet i en månad och sedan får en veckas semester till, dom spenderas med mina päron då min mamma har semester nu med.

Idag har vi varit och kikat i affärer, gjort massor av fynd! Roligt med rea.. :) Jag skall självklart visa vad jag köpt här ;) Det är mest makeup som vanligt, det har en alldeles särskild dragningskraft på mig. Jag var ganska duktig och köpte faktiskt bara sådant som jag verkligen ville ha, ibland kan jag spåra ur på reor och köpa massor av grejer bara för att det är billigt. 

Även varit till tandläkaren idag och även det var roligt, han kikade på mina tänder i knappt 10 min inkl. fotografering och konstaterade att det ser jättefint ut. Jag hade tydligen inte varit där sedan slutet av 2007, hos tandhygienist, trots att jag bett om  kontroller varje år eller vartannat år för att se till att allt är bra. Tänder är viktigt! Skönt att allt ser fint ut, inga hål och visdomständerna kommer som dom ska och sitter bra och inte snett. Dessutom blev det gratis eftersom jag fick 600 kr, toppen! Men fatta, 600 kr för en undersökning på runt 10 min, det är ganska pricey, jag förstår att många skippar att gå även fast det är jätteviktigt.


Köpte något trevligt ätbart till ikväll med, skall titta på serien Älskarinnor (kl. 20.00 på TV4) och ett av mina absoluta favoritprogram Morden i Midsomer (kl 21.00 på SVT1). Det trevliga jag köpte att äta? Färska blåbär, hallon och jordgubbar! Dessa passar utmärkt till den hemgjorda vaniljkrämen jag gjorde till blåbärs- och äppelpajerna jag bakade igår, jag är nämligen ingen riktig pajmänniska utan äter hellre bären som de är.. :) Våra vänner däremot är pajmänniskor, därav pajerna..


Vad gör ni nu? Har ni semester eller jobbar ni? Ingen semester alls i sommar eller inget jobb? Mammaledig? Pappaledig? Jag är nyfiken på er! :)
Recension: Lee Stafford Poker Straight Dry Shampoo

Jag har förstått att många är intresserade av torrschampon och det är kul då det är något jag testat en del sorter av!

Först ut att recenseras här hos mig blir Poker Straight Dry Shampoo från Lee Stafford.

Detta kommer i en söt liten rosa flaska (som ni ser på bilden) och innehåller 150 ml. Behändig storlek om man vill ha med den när man reser eller rent utav i handväskan kanske?

Detta utlovas och är taget direkt från flaskan:

"Poker Straight Dry Shampoo for oily roots.

Get more days from your blow-dry between washes

it refreshes
it revitalises
it's clean hair
again baby!"


Produkten skall alltså fräscha upp håret mellan tvättar och ge volym. Man skakar flaskan väl och sprayar sedan rötterna där det behövs på ungefär 16 cm (varför just 16 cm kan man undra?) avstånd. Sedan gnuggar man bort pudret med fingrarna och tadaaa klart!

Jag tycker det här är ett bra torrschampo, det är enkelt att spraya i håret och gnuggas lätt bort och man får ett fräscht hår som ser rent ut, man får även lite volym.

Det är en ganska stark doft när man sprayar i det i håret så det gäller att inte vara på ett alldeles för litet och oventilerat område men doften försvinner sedan ganska snabbt och det är inget man känner av under dagen sedan. Det kan ju vara ett minus om man är känslig för dofter, jag är ganska känslig men jag tycker det här går att leva med eftersom det bara är under en kort stund.

Pulvret blir vitt i håret men jag som är blond har inga problem med det, jag tycker det går bort väldigt bra när man gnuggar och kvar blir det bara effekten av att det ser renare ut. Hur det blir när man har mörkare hår vet jag tyvärr inte riktigt men det borde ju försvinna lika bra i det? Jag tycker effekten håller i sig under en dag med, det ser inte smutsigt ut igen efter en halv dag eller så.

Jag använder torrschampo ganska ofta, i princip en gång i veckan för att slippa tvätta håret så ofta och jag upplever det som ganska drygt då man inte behöver ha i en jättestor mängd för att få effekt.

Priset är ett plus tycker jag, runt 80 kr får man ge och det är ju acceptabelt för ett bra torrschampo.  

Jag köpte det här för första gången för något eller några år sedan (tiden går fasligt fort?!) och sedan dess har det blivit en produkt som alltid finns på min hylla.

 


Betyg: 4/5Summan av kardemumman? Ett bra torrschampo som gör vad det ska. Bra pris med. Varför en 4:a och inte en 5:a undrar ni? Det får faktiskt minus för doften, det luktar inte illa på något vis men den är ganska skarp precis när man sprayar i den och jag tycker gott att de kunde ha en något trevligare doft som inte är lika skarp.


RSS 2.0