Too Faced på Bellme

Kikade in på Bellme vilket jag gör nästan dagligen och såg att dagens erbjudande är tre produkter från Too Faced: Candlelight Powder, Absolutely Invisible Translucent Powder och Magic Wand Foundation. 

Är ni sugna på någon av dessa produkter kan det vara läge att slå till nu då man faktiskt sparar en del på att köpa det där idag jämfört med att köpa från en del andra webbshoppar.. :) 

  





  




Nu ska jag bara vela lite fram och tillbaka om jag skall köpa en Candlelight eller inte.. Ser himla fint ut... Men det finns ju också The Balm's Mary-Lou Manizer som också verkar urtjusigt... Detta får jag fundera på...



Testat: IsaDora Inliner Kajal nr 56 Blonde

Jag har blivit beroende av en kajalpenna, jag erkänner. Mitt senaste missbruk är IsaDoras inliner kajal i nyansen Blonde som är en ljus hudfärgad penna som jag använder på vattenlinjen.

Jag använder den varje dag, eller ja de dagar jag sminkar mig för det gör jag ju faktiskt inte varje dag. Den är med till vardags, till fest och egentligen alltid när smink åker på helt enkelt. Det tar bort det röda och gör att man ser så mycket piggare ut och efter att ha börjat använda den kan jag inte sluta, tycker det ser så trist ut utan nu.

Enligt IsaDora själva är detta en mer fast och vattenresistent kajal- och konturpenna. Den skall tåla heta och fuktiga klimat. Den speciella formulan skall dessutom göra att den är enkel att applicera och skall ge ett exakt resultat. IsaDoras produkter är som vanligt oparfymerade och kliniskt testade för att undvika allergiska reaktioner.




(Min penna har hängt med ett tag och har blivit vässad några gånger och det är därför den är så kort på bilden)



Så, vad tycker jag då?

Jag är lite splittrad gällande den här kajalen, den har både för- och nackdelar. Jag tycker om att den är så lätt att måla med, den ger mycket färg och man behöver inte trycka för att få dit någon färg eller så. Det tråkiga är väl att den på mig inte sitter så jättebra, den är ju dock väldigt förlåtande jämfört med en mörk kajal eftersom det inte syns att det försvunnit på samma sätt. Jag vet inte om man kan lita på vad jag tycker angående hållbarheten dock, hittills har jag inte prövat någon kajal som suttit bra på min vattenlinje under någon längre tid. Jag känner att jag också bör tillägga att jag inte testat att fixera med ögonskugga, detta beror på att jag är lite rädd att använda ögonskuggor så nära själva ögat då jag har så känsliga ögon. Detta kan ju vara något att testa om man har mindre känsliga ögon för att få pennan att sitta bättre annars.


Sammanfattningsvis så gillar jag ändå den här kajalen, den irriterar heller inte mina känsliga ögon utan funkar bra att ha i vattenlinjen även när jag har linser. Att den inte sitter så länge som jag skulle ha önskat kan jag ändå leva med eftersom det inte syns så mycket när den försvinner och det brukar oftast ändå finnas lite färg kvar som gör att det röda inte blir riktigt lysande, sedan går det ju faktiskt att fylla på med ny kajal också om man känner att man har lust med det. Skulle jag dock hitta en som sitter bättre skulle jag med glädje ersätta denna med den eftersom det ändå är hållbarheten jag saknar i nuläget.

 

Pris? Runt 65 kr.
Var köpa? Överallt där IsaDora finns, bl.a. Kicks, H&M, Lindex, Maxi osv.
Köpa igen? Jodå, inte omöjligt.

 

Vi avslutar med en liten bild där jag använt kajalen. 

 





Om någon har tips på liknande pennor i den här nyansen som sitter bra i vattenlinjen så tar jag tacksamt emot dom! Även svarta pennor är intressanta.




IsaDora Eye Shadow Quartet nr 53 Frosty Mulberry

Tänkte visa en trevlig liten palett jag köpte för ett tag sedan, ett fynd på Tradera faktiskt.. :)

Det är en kvartett från IsaDora med fyra fina färger i frostiga mullbärstoner om man ska tro på namnet ;)

Jag har faktiskt gjort ett försök med swatches och att fota dessa, var snälla nu för det är första gången och jag insåg ganska snart att jag hade kladdat ögonskugga på fel arm. Okej att jag är vänsterhänt men kameran är inte gjord för att ta kort med vänsterhanden så.

Nu, bilder.






           

        

Jag gillar IsaDoras ögonskuggor, brukar ge bra med färg och sitta bra på mina ögonlock.. klart bra skuggor till vettiga priser :) 



 

Kreativ Blogger Award

Åh, jag blev så hemskt glad när jag såg att rara Skor och maskara gett lilla mig en Kreativ Blogger Award! Jag har sett dom på jättemånga bloggar och tänkt att tänk om jag också fick en sådan och nu fick jag en och det värmde, tack så mycket! Nu är jag ännu gladare, såg just att fina Marinamake också gett mig en award! :D


Nu ska jag enligt reglerna leverera sju stycken intressanta fakta om mig själv, vi får se hur jag lyckas för här kommer dom:


1. Min skoltid var verkligen ingen dans på rosor och jag var ganska hårt mobbad, det har satt sina spår vad det gäller att lita på människor, lära känna dom och så är min självkänsla verkligen inte någonstans i närheten av vad jag önskade att den var.

2. Jag är en skotjej, jag älskar verkligen skor och främst högklackade tyvärr - inte alltid så bra för fötterna.. eller plånboken. Jag vågar inte räkna mina par knappt längre men jag är långtifrån de riktigt skobesatta i skomängd, som tur är kanske ;)

3. Jag älskar tv-spel och det har jag gjort ända sedan brorsan och jag fick vårt Nintendo 8-bitars för typ hundra år sedan, vi var för övrigt bland de första som fick ett sådant av alla barnen i närheten så alla kom på besök bara för att få titta och provspela. Och ja, jag minns det som igår. Numera spelar jag dock mest Playstation 2 och har fastnat totalt för musik- och frågespel för tillfället: Rock band, Singstar och Buzz is the shit.

4. Jag älskar 50- och 60-talsstilen på kläder, skor, smink och hår. Bilarna också! Musiken med! Ja ni kanske förstår att jag är helt såld på det. Att jag är uppväxt med rock n roll och amerikanska bilar kanske har påverkat detta en hel del ;)

5. Apropå musik så är jag galen i musik och tror ärligt talat inte att jag skulle överleva utan musik särskilt länge. Vad som spelas? Det mesta som låter bra i mina öron men mestadels rock dock, men jag har otroligt bred musiksmak.

6. Jag arbetar som medicinsk sekreterare och skriver alltså journaler nästan hela arbetsdagarna, jag finner det otroligt intressant med ämnet medicin men vill inte bli sjuksköterska, läkare eller något sådant utan det administrativa ansvaret passar mig utmärkt.

7. Mitt sminkintresse är absolut inget jag ärvt, min mamma har i princip aldrig sminkat sig knappt och ägde under min uppväxt bara en mascara och inget mer. Den använde hon dock bara vid speciella tillfällen.  Jag brukar dock få henne att piffa till sig lite med mascara och lite ögonskugga någon gång ibland, även om gångerna är otroligt få. Så nej, det har jag inte ärvt.. men jag har minnen av att jag fick små provläppstift och annat av min farmor som liten och när jag blev lite äldre tvingade jag mamma att gå med i Vevay för att jag skulle få smink, tvingade henne även att köpa smink på Konsum från märket Collection 2000. Lila läppstift och konstiga nagellack var grejer det på den tiden.. Sedan brukade jag leka sminkös och sminka mina kompisar.

Och så det här med att nominera, jag vet att väldigt många redan fått utmärkelsen men jag väljer ändå några som jag absolut skulle vilja ge den till.. :) Dom nominerade är... *trumvirvel*..

Skor och maskara - En nyfunnen blogg som jag är glad att jag upptäckt, jag väntar dessutom ivrigt på att få höra mer om alla balklänningarna! ;)

Frillythings - Fina Emma med sina snygga dagens outfits, virkningar, mysiga katter, kakelläggardrömmar och så en mycket trevlig personlig touch på det hela, jag gillar!

Lipglossbitch - Damen med Sveriges äldsta beautyblogg, hon innehar även en av dom bästa sminkbloggarna i Sverige enligt mig.

Sminkan och Emma P - Superb kombination av två fina damer som ger sjukt inspirerande inlägg i rasande fart. Älskar deras blogg och skulle gråta blod om de slutade blogga.

Makeupoholic - Makeupoholic är efter en lång bloggpaus tillbaka på ny adress! Jag är så glad över det för det här är också en av mina favvobloggare.. tjoho!

Makeupjunkie -  Ännu en favorit, gillar skarpt! Blogga mera! ;)


Sedan vill jag även säga att alla som jag länkat till är toppenbloggar! Tänk vilken ny värld som öppnades för mig när jag hittade alla underbara bloggare.. :)




Budgettips: Proffs Professional Dry Shampoo

Ännu ett budgettips men även en slags recension skulle man kunna säga.

Torrschampon är riktiga lifesavers för oss som har hår som har en förmåga att se trist ut (fett!) efter några dagar. Jag själv vill heller inte tvätta mitt hår alldeles för ofta utan brukar köpa mig en dag extra med hjälp av torrschampon. Man skakar flaskan och sprayar i håret närmast hårbotten, tänk på att hålla ett visst avstånd, och sedan använder man fingrarna och liksom gnuggar in det ordentligt och poff så ser håret genast så mycket fräschare ut!








Proffs Professional Dry Shampoo är ett torrschampo som man kan använda för att få håret att se fräschare ut, det tar bort oljan i hårbotten och ger en matt känsla. Man kan även använda det i rent hår för att få till den matta, sträva känslan i håret och en aning volym.

Jag har testat några olika torrschampon men får lov att säga att det här från Proffs slår många alla av dom jag tidigare har testat, bl.a. Lee Staffords torrschampo i rosa liten flaska, Toni & Guy's, Björn Axén's och Cake beauty's. 

Det luktar inte starkt och stickande som många torrschampon kan göra utan doften är helt klart uthärdlig och faktiskt ganska trevlig.

Det gör jobbet, dvs det gör att håret ser betydligt fräschare ut. Effekten av det håller dessutom i sig en hel dag.

Det är billigt, runt 45 kr får man ge och det är mindre än hälften av vad många andra torrschampon kostar.

Priset i kombination med att det faktiskt funkar så bra och inte gör att jag får andningsproblem när jag använder det gör att jag tycker att det är en toppenprodukt!

Jag har köpt mina flaskor på H&M.



Budgettips: H&Ms ögonbrynspenna

Jag tänkte att jag fortsätter lite med mina budgettips och tar en produkt som går hand i hand med mitt tidigare tips. Från ögonbrynsfix till ögonbrynspenna och det är ännu en produkt från H&M dessutom,  dom är bra på det här med schyssta produkter till lågt pris faktiskt!

H&Ms ögonbrynspenna finns i flera nyanser och jag valde den som heter mörkbrun och den passar mina ögonbryn perfekt. Jag använder inte ögonbrynspenna dagligen då jag har ganska mörka och okej ögonbryn utan att fylla i dom utan det blir mest då jag sminkar mig till fest eller så.

Jag tycker H&Ms ögonbrynspenna är alldeles lagom hård för att vara enkel att måla med, den ger bra färg.  En av mina väninnor tyckte den var för hård och att den inte gav färg men då gav jag henne rådet att vässa den och efter det tyckte hon att det fungerade bättre så det kan vara bra att tänka på om man upplever samma sak. Jag hade nämligen precis samma problem första gångerna jag använde den.

Jag tycker att hållbarheten är ok, jag upplever inte att färgen försvinner utan den är där tills jag tar bort mitt smink.


Borsten som sitter på korken funkar helt okej att sudda med om jag lyckas måla för skarpa linjer, visst det är inte den bekvämaste och mjukaste men den gör sitt jobb de gånger jag behöver den.

Sammanfattningsvis tycker jag att den här pennan funkar alldeles utmärkt, jag ser ingen anledning att leta efter någon annan i det här fallet heller. För 29,50 kr tycker jag dessutom den är ett klart budgetfynd!

                    
  




Budgettips: H&Ms ögonbrynsfix

Jag kan ju starta med att säga att jag verkligen gillar produkter som kostar lite och som ändå är jättebra, det är inte alltid budget betyder dåligt precis som att dyrt inte alltid betyder bra. Därför har jag tänkt att ha några budgettips i bloggen, så att ni andra får se vad jag gillar för budgetgrejer!


H&Ms ögonbrynsfix är en toppenprodukt tycker jag, jag använder den närapå dagligen till mina ögonbryn så att dom håller sig i styr. Den är ofärgad och funkar alltså för alla oavsett ögonbrynsfärg. Det man får tänka på är att inte överdosera för då kan det bli lite flagigt när fixen torkat. En produkt som gör vad den ska till ett lågt pris helt enkelt.




Jag har aldrig varit med om att de tuber jag haft tagit slut utan det är snarare så att jag köpt nya pga de blivit lite läskiga av foundation och annat som följer med borsten tillbaka i tuben. Detta kan man ju faktiskt enkelt undvika om man vill dock, det är ju bara att t.e.x. torka av borsten innan man sätter tillbaka den i tuben. Fixen kostar runt 40-50 kr och tuben innehåller 10 ml. Jag testade den här för första gången för några år sedan och jag ser faktiskt ingen anledning att testa någon annan då jag är så pass nöjd med denna.

 


Testat: LdB Hydra Sensitive Hand with Aloe Vera

Nu kommer ett till inlägg i min Testat-kategori, hoppas ni finner dessa intressanta!

Denna gången är det en handkräm jag använt under en tid, nu på vintern är det verkligen högsäsong för bra handkrämer då min hud blir fruktansvärt uttorkad. All handsprit på jobbet och den kassa tvålen gör inte heller saken bättre. Den här var också ett impulsköp som jag såg när jag gick förbi hyllan på ICA. Jag minns inte exakt vad den kostade men det kan inte ha varit mer än 30-40 kr, som max 50 kr. Eftersom det var ett helt okej pris tyckte jag att den kunde vara värd att prova - man har inte så mycket att förlora när produkterna är så pass billiga.





(bilden lånad från LdBs hemsida)


LdB Hydra Sensitive Hand with Aloe Vera skall vara en vårdande och skyddande handkräm med Aloe Vera och deras egna Energy Complex. Den tillhör nya LdB och är utvecklad för känslig hud. 

Lite saxad info från LdBs hemsida:

• LdB Energy ComplexTM - ger huden extra energi och stimulerar cellförnyelsen.
• Fri från paraffinolja - innehåller 100% vegetabiliska oljor, låter därför huden andas och reparerar torr och skadad hud.
• Glycerinbas - snabbtorkande och skön formulering som inte ger en kladdig känsla vid kontakt med vatten.
• Aloe Vera - lugnande och vårdande växtextrakt
• Sheabutter - välgörande och återfuktande från Sheanötter
• Mandelolja - mjukgörande olja
• E-vitamin - skyddande antioxidant
• provitamin B5 - stärker hud och naglar
• 26-fri parfym - extra lämplig för känslig hud (fri från de 26 parfymämnen som är mest allergiframkallande enligt EU:s kosmetikdirektiv).
• Dermatologiskt testad - garanterat mild hudvård med certifikat från proDERM institutet. (proDERM Institute for Applied Dermatological Research, Hamburg)


Jag faller ofta för produkter med aloe vera, sheasmör, mandelolja och liknande då jag ofta upplever dessa som bra för min hud. Att den är fri från paraffinolja och inte har några av de mest allergiframkallande ämnena i sig heller ger många plus hos mig. Det känns som en produkt som ändå är bättre för huden men som inte kostar så en förmögenhet.



Så, vad tycker jag då?


Jo, jag gillar den! Den har skön konsistens och går lätt in i huden och ligger där lite som ett skyddande lager nästan. Doften är ljuvlig och inte så pass stark att jag känner att den är för mycket, jag har ibland svårt med dofter och får huvudvärk av dem men den här går bra. Jag råder dock alla som är känsliga för dofter att sniffa på den innan köp. Smörjer jag in händerna på morgonen så tycker jag att den finns kvar under hela dagen trots att jag tvättar händerna och använder handsprit, den tvättas liksom inte bort. När jag tvättar eller spritar eller både och får jag dessutom lite doftpåfyllning eller vad man skall säga, den vaknar till liv igen liksom. Jag får heller ingen kladdig känsla när jag tvättar händerna och det är otroligt bra eftersom jag tvättar händerna och spritar ganska många gånger per dag på jobbet. Det behövs inte stor klick för att smörja in båda händerna heller så jag tror att den här tuben kommer räcka ett tag På kvällarna när jag skall sova brukar jag dock ta lite extra mycket som får verka ordentligt när jag sover sedan. Ju mer man tar desto längre tid tar det ju att sjunka in, otroligt logiskt.. :) Jag har bara positivt att säga om den här handkrämen faktiskt, jag har planer på att skaffa en till tub att ha på jobbet utifall jag glömmer smörja händerna innan jag åker hemifrån.



Pris? 30-40 kr tror jag, men max 50 kr.
Hur mycket? 100 ml.
Var köpa? Ica, Konsum osv.
Köpa igen? Ja, absolut.





Lypsyl overnight intensive repair

En ny produkt jag testat, ett läppbalsam som innehåller sheasmör, A- och E-vitamin samt honung från Lypsyl.

För att läsa vad jag tyckte om det, klicka här! :)





Uppdatering!

Det här inlägget hamnar ju tyvärr ovanför själva Testat-inlägget men jag ville få en länk till själva recensionen av produkten i kategorin "Läppvård" med så att man ser att jag skrivit om produkten.. :)


Tacksam för era åsikter!

Hörni, något jag är riktigt dålig på är det här med kategorier.. jag har försökt sett över mina nu och insåg ju att det egentligen är en enda röra känns det som.

Har ni några åsikter gällande mina kategorier? Vad kan jag göra bättre? Är det några som är bra som dom är? Saknar ni några? Vill ni ha någon särskild indelning? Ja osv osv.

Jag är jättetacksam för allas åsikter, både positiva och negativa saker! 



Uppdatering!


Nu har jag grejat runt och ändrat lite bland kategorierna och sorterat inlägg större delen av kvällen.. jag hoppas att det har blivit till det bättre! Någon nytta gjorde snöstormen i alla fall - jag kom inte iväg dit jag skulle egentligen utan det blev hemmakväll framför TV och dator istället.

Testat: Lypsyl overnight intensive repair

Det gick ju sådär med mitt bloggande men nu gör jag ett tappert försök igen och börjar med att skriva lite om en produkt jag impulsköpte på Konsum för några veckor sedan, nämligen en Lypsylprodukt. Tyvärr blir det inga egna bilder än så länge då jag inte kommit mig för att fota, ber om ursäkt för detta men tiden är knapp nuförtiden och det är dåligt med dagsljus när jag kommer hem.

Jag vill börja med att säga att jag inte är något fan av Lypsyls klassiska läppgunk, dvs dom som många kallar för Lypsyl. Jag tycker däremot att deras läppglans/läppbalsam är snäppet bättre än ceraten men mer om det någon annan gång för nu skall vi ju tala om deras Overnight intensive repair.





(jag har lånat bilden av grooming.se, tack tack!)



Av att läsa på förpackningen får man reda på att det är ett läppbalsam med sheasmör, A- och E-vitamin samt honung som skall lindra, läka och vara naturligt antiseptiskt. Jag tyckte det lät bra och det innehöll inte eucalyptus eller något sådant där annat läskigt som smakar och luktar mint som jag verkligen inte gillar.

Jag hade för ett tag sedan riktigt torra läppar, jag hade så pass illa att jag hade någon slags "torrsår" i mungiporna - något jag har en förmåga att få på vintern. Dessa "torrsår" brukar efter gediget användande av cerat eller läppbalsam läka och försvinna ganska snabbt men den här gången var de otroligt envisa och ville verkligen inte vika hän. Jag bör kanske påpeka att det är inga munsår jag har utan det är för att det är så pass torrt jag får dom, läpparna blir även fnasiga och allmänt svidiga och torra. Använder jag vissa läppglans blir det ännu värre så jag får verkligen hålla mig till läppbalsam och cerat när det är så här. Jag körde länge med mitt läppbalsam som också är från Lypsyl (mer om det här och här) som jag länge tyckt varit superbra men det klarade inte riktigt biffen längre och därför shoppade jag på mig Overnight intensive repair.


Så, vad tycker jag då?

Konsistensen är ganska annorlunda mot många andra läppgunk jag testat.. det är ganska kladdigt.. lite som en kräm eller salva.. fast inte så tjockt. Det är inget jag skulle använda på dagarna utan jag använder det enbart när jag skall sova, alltså precis som namnet antyder - overnight. Jag kladdar på en hel del (antagligen för mycket) på läpparna. Det smakar eller luktar mycket lite, det har en slags doft men absolut ingen jobbig eller stark doft. När jag sedan vaknar upp på morgonen är allt jag smörjt in borta, precis som att huden skulle ha absorberat det och det känns faktiskt som att det har gjort någon nytta också då allt inte ligger kvar som ett lager på huden.

Efter att ha använt det i någon vecka insåg jag att mina "torrsår" faktiskt läkt och sedan dess har jag fortsatt med det varje kväll. Det i kombination med ett cerat på dagarna har faktiskt lyckats hålla mina läppar i bra skick nu och det är jag mycket tacksam över. Det är dessutom drygt, kommer i en hygienisk tub och kostar runt 20 pix, helt klart värt att testa i mina ögon. Det ger inte någon direkt lyxkänsla på eller när man tittar på tuben om man är ute efter sådant men jag tycker inte heller att det behövs då det det funkar och inte kostar många kronor. Det räcker i mina ögon.


Pris? Runt 20 pix.
Hur mycket? 6 ml.
Var köpa? Ica, Konsum, H&M osv.
Köpa igen? Ja, absolut.


Ingredienser?

 
Aqua, Butyrospermum Parkii, Sclerocarya Birrea, Cetearyl Alcohol, Steareth-2, Steareth-21, Leptospermum Scoparium Mel, bisabalol, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Methylparaben, Allantoin, Propylparaben.




RSS 2.0