Testat: Lypsyl overnight intensive repair

Det gick ju sådär med mitt bloggande men nu gör jag ett tappert försök igen och börjar med att skriva lite om en produkt jag impulsköpte på Konsum för några veckor sedan, nämligen en Lypsylprodukt. Tyvärr blir det inga egna bilder än så länge då jag inte kommit mig för att fota, ber om ursäkt för detta men tiden är knapp nuförtiden och det är dåligt med dagsljus när jag kommer hem.

Jag vill börja med att säga att jag inte är något fan av Lypsyls klassiska läppgunk, dvs dom som många kallar för Lypsyl. Jag tycker däremot att deras läppglans/läppbalsam är snäppet bättre än ceraten men mer om det någon annan gång för nu skall vi ju tala om deras Overnight intensive repair.





(jag har lånat bilden av grooming.se, tack tack!)



Av att läsa på förpackningen får man reda på att det är ett läppbalsam med sheasmör, A- och E-vitamin samt honung som skall lindra, läka och vara naturligt antiseptiskt. Jag tyckte det lät bra och det innehöll inte eucalyptus eller något sådant där annat läskigt som smakar och luktar mint som jag verkligen inte gillar.

Jag hade för ett tag sedan riktigt torra läppar, jag hade så pass illa att jag hade någon slags "torrsår" i mungiporna - något jag har en förmåga att få på vintern. Dessa "torrsår" brukar efter gediget användande av cerat eller läppbalsam läka och försvinna ganska snabbt men den här gången var de otroligt envisa och ville verkligen inte vika hän. Jag bör kanske påpeka att det är inga munsår jag har utan det är för att det är så pass torrt jag får dom, läpparna blir även fnasiga och allmänt svidiga och torra. Använder jag vissa läppglans blir det ännu värre så jag får verkligen hålla mig till läppbalsam och cerat när det är så här. Jag körde länge med mitt läppbalsam som också är från Lypsyl (mer om det här och här) som jag länge tyckt varit superbra men det klarade inte riktigt biffen längre och därför shoppade jag på mig Overnight intensive repair.


Så, vad tycker jag då?

Konsistensen är ganska annorlunda mot många andra läppgunk jag testat.. det är ganska kladdigt.. lite som en kräm eller salva.. fast inte så tjockt. Det är inget jag skulle använda på dagarna utan jag använder det enbart när jag skall sova, alltså precis som namnet antyder - overnight. Jag kladdar på en hel del (antagligen för mycket) på läpparna. Det smakar eller luktar mycket lite, det har en slags doft men absolut ingen jobbig eller stark doft. När jag sedan vaknar upp på morgonen är allt jag smörjt in borta, precis som att huden skulle ha absorberat det och det känns faktiskt som att det har gjort någon nytta också då allt inte ligger kvar som ett lager på huden.

Efter att ha använt det i någon vecka insåg jag att mina "torrsår" faktiskt läkt och sedan dess har jag fortsatt med det varje kväll. Det i kombination med ett cerat på dagarna har faktiskt lyckats hålla mina läppar i bra skick nu och det är jag mycket tacksam över. Det är dessutom drygt, kommer i en hygienisk tub och kostar runt 20 pix, helt klart värt att testa i mina ögon. Det ger inte någon direkt lyxkänsla på eller när man tittar på tuben om man är ute efter sådant men jag tycker inte heller att det behövs då det det funkar och inte kostar många kronor. Det räcker i mina ögon.


Pris? Runt 20 pix.
Hur mycket? 6 ml.
Var köpa? Ica, Konsum, H&M osv.
Köpa igen? Ja, absolut.


Ingredienser?

 
Aqua, Butyrospermum Parkii, Sclerocarya Birrea, Cetearyl Alcohol, Steareth-2, Steareth-21, Leptospermum Scoparium Mel, bisabalol, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Methylparaben, Allantoin, Propylparaben.




Kommentarer
Postat av: kerstin

Vad kul att du är tillbaka!! Detta låter som ett intressant läppgunk! Jag har också sådana trist torrsår i mungiporna på vintern.

2010-02-22 @ 09:35:50
URL: http://skimmerskuggan.blogspot.com
Postat av: marybeth

Kerstin: Åh, tack, vad kul att du tycker det! :) Ja, jag tycker det är bra i alla fall.. jag kan ju inte vara helt säker på att det är just det som läkte mina torrsår men eftersom de försvann efter att jag börjat med detta och var otroligt ihärdiga innan så känns det som att det borde vara det.. Ah, vad tråkigt att du också lider av dom, det är verkligen obekvämt!

2010-02-22 @ 14:08:19
URL: http://marybeth.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0