Present från söta mamma

Ja jag sade ju att jag skulle visa vad jag fick av mamma.. :) Hon är snäll hon. Dessutom vet hon vad jag tycker om för saker :D

Den här übersöta väskan fick jag i lördags i lite försenad present för att jag fick det fasta jobbet och för att jag föll pladask för den när vi var och kikade i affärer.. :)







Finns på Scorett, är av märket Tiamo och kostar 299 pix.


Jag kan inte motstå små fina väskor helt enkelt.. :)


En glad nyhet!

Men hörni, jag har ju alldeles glömt bort att berätta hur det gick med jobbet jag sökte och fick komma på intervju för..

JAG FICK DET! :) Ett fast heltidsjobb, lyckan är total! Stor lättnad också, efter att ha haft vikariat i flera år..


Jag fick en jättefin present av mamma som grattis till jobbet som jag skall visa här sedan också.. :)

Loreal Infallible 16H Stylo Eyeliner i nr 303 Shimmering Black

Jo, måste ju berätta lite mer om denna eyeliner jag impulsköpte i lördags. Jag hade aldrig hört talas om eller sett den tidigare utan jag försökte bara hitta en eyeliner som inte var blodigt dyr men ändå rätt så bra. Jag har massor av IsaDoras pennor sedan tidigare så det märket gick bort direkt.. Efter att ha rotat omkring lite så hittade jag denna och det är en så kallad retractable eyeliner, dvs en uppskruvbar eyelinerpenna. Det som är så bra med dessa pennor är ju att man inte behöver vässa dom och det är något jag verkligen föredrar.

Efter att ha studerat den lite så förstod jag av förpackningen att den skall hålla i 16 timmar och vara vattenfast, något som självklart lockade till köp. 

Något annat kul jag upptäckte när jag rotade i de små facken efter en penna i nyansen svart var att jag fann en med glitter i, lite piffigt faktiskt. Jag läste först Shimmering Black och sedan tog jag testern och gjorde ett streck på handen och där var det glitter.. :)

Den har även en sudd i ena änden som är av något slags gummiaktigt material, denna är även utbytbar vad jag förstår eftersom den går att ta bort.. fiffigt värre, åtminstone om det finns ersättningar.

Men i alla fall, jag slog alltså till och den satt i alla fall bra den tiden jag hade den i lördags.. den var också lätt att applicera..  men tro mig den skall hårdtestas mera.. :) 85 kr fick jag ge för den.

Nu bilder!




        

(klickbara bilder!)


Swatchbilderna blev inte jättebra men man ser ju i alla fall glittret? :)

 

(också klickbara!)




Som sagt så skall denna penna hårdtestas för att se om den verkligen pallar långa långa dagar.. Fin är den i alla fall tycker jag även om glittret kanske inte syns så mycket på ögonlocket.






Impulsköp i fåfängans namn

Nu har det varit lite tyst och jag tänker inte skylla på massor av saker utan det är som det är. Nu är jag i alla fall hyfsat frisk men det tog hela förra veckan att bli det, kände mig inte skaplig förrän på fredagen.. Men nu är jag tillbaka på jobbet och kör på igen.

Jag tänkte berätta lite om vad som hände i helgen.. ni undrar säkert vad som menas med rubriken ;-) Jo, det var så att jag var och tittade i lite affärer med mina föräldrar i lördags, eftersom vi bara skulle göra det så körde jag simpel sminkning med bara bas och lite paint pot.. ingen mascara för jag tänkte vara bekväm och slippa så mycket rengöring när vi kom hem.. Det var ju bara det att mina föräldrar kom på att vi ju kunde åka och hälsa på brorsan en sväng och ge honom en grattispresent för att han fått nytt jobb. Jag hade på mig solglasögon när vi anlände till brorsan och sedan stod och pratade vid grillen ett tag.. Och vem kommer inte över då, jo brorsans nya granne som visade sig se riktigt bra ut och dessutom är i min ålder.. dessutom hade han med sig några polare och dom skulle vara med och grilla.. Brorsan tyckte att vi skulle stanna och grilla lite och snacka med hans nya granne och så och det tycker päronen var en bra idé, jag var själv inte emot det heller.. Men sedan insåg jag att jag inte hade någon mascara och såg ut som ett lik ungefär, kändes så i alla fall.. Så jag går in en sväng, säger att jag måste gå på toaletten.. rotar omkring i min handväska i ungefär en evighet för jag var sååå säker på att jag hade en mascara där.. Jag är nämligen inte tjejen som har eyeliner, puder, mascara och hela kitet med mig jämt utan jag brukar vara ha olika läppglans.. Jag hittade i alla fall inte mascaran och inser att situationen var desperat. Jag hittar alltså på ett svepskäl att brorsan har dåligt med dricka och att det säkert kommer att gå åt och att lite andra saker nog också behövs bara för att kunna åka till Coop forum där de har en sminkavdelning..

Väl där köper jag ett par lösfrallor och en svart eyeliner. Allt detta för att jag inte har med mig något smink alls förutom en himla massa läppglans.. suck. Varför lösfrallor kanske ni undrar? Det var mitt sätt att försöka få det lite mera "vettigt" - istället för att köpa en till mascara för mycket pengar när jag redan har tre stycken öppnade kändes himla onödigt och lösfrallorna kan jag ju använda massor av gånger.. Så, i mitt huvud lät det jättelogiskt.

Det kändes bra att åka tillbaka med solglasögonen på hela tiden, t om inomhus tills jag kutade in på toaletten och satte på frallorna och eyelinern.. Efter det kändes jag mycket finare. Nu i efterhand känns det ganska fånigt att jag är så fåfäng som jag är..

Nåväl, nu har jag ännu ett par fina fransar från Ardell och en eyeliner från Loreal, en eyeliner som jag dessutom aldrig hade sett eller visste fanns och det är ju kul.. Att upptäcka nya produkter menar jag.

Nu kanske ni vill se lite bilder på dom?


Ardell nr 117, ett par lite mer naturliga fransar i den benämningen att de inte sticker ut på samma sätt som några av mina lite mer feta lösfrallor. Jag tyckte dom passade perfekt att ha istället för mascara - inte för mycket men ändå syns dom.  65 kr fick jag ge för dom.





Nästa är eyelinern som heter Loreal Infallible 16H Stylo Eyeliner i nr 303 Shimmering Black.




     


Mer info och swatches angående eyelinern kommer i ett eget inlägg så håll ut ;-) 

 


Nyfiken på: bareMinerals SPF 30 Natural Sunscreen

Skrev ju för ett tag sedan att jag inte ens orkar tänka så pass mycket att jag kan skriva några vettiga inlägg men efter att ha klickat runt lite i cyberspace hittade jag en produkt som jag bara måste skriva en snutt om, jag är nämligen såååå nyfiken på den och habegäret är gigantiskt.

Solskydd är ju något alla borde använda och jag är tyvärr ganska slarvig med det, till mitt försvar får jag väl säga att jag sällan är längre stunder i solen. Förra året köpte jag dock en kräm till ansiktet till de få gånger jag verkligen skulle vara ute och grillas. Det funkade rätt så bra men jag upplever alltid att basen inte riktigt sitter lika bra som den gör ändå, jag har ju dessutom lite lite SPF i min mineralfoundation från bareMinerals (id) och det har väl varit min räddning innan.

Men nu läste jag om en så fiffig produkt från just bareMinerals, ett solskydd i pulverform med SPF 30!

Lite information från bareMinerals hemsida:

"UV-skydd och fräsch lyster – utan solcremens feta känsla.
SPF 30 Natural Sunscreen ger ett högt och effektivt UV-skydd i mineralform, som appliceras med en inbyggd borste. Fungerar både under och ovanpå din foundation – och till skillnad från solskyddscremer kan den återappliceras utan att förstöra makeupen. UV-skyddet kommer från mikroniserad titaniumdioxid som inte täpper till huden och som även passar känslig hud.

Använd dagligen som anti-age-produkt, när du vistas i solen eller när du helt enkelt vill skippa makeupen men ändå ha skydd och lyster.

SPF 30 Natural Sunscreen finns i tre nyanser: Light, Medium och Tan. Produkten ersätter ej bareMinerals Foundation SPF 15 utan är ett fantastiskt komplement med lika naturliga ingredienser. "









Visst låter det fiffigt? Borde väl kunna funka ganska bra eller vad tror ni? Jag är verkligen ingen expert på solskydd men jag tycker i alla fall att det låter bra och jag är frestad att testa den.






Tillfälligt avbrott

Precis som jag misstänkte gick det inte att slippa halsflussen.. min mor äter penicillin för det nu, hon har haft det i två omgångar och första gången läkte det av sig självt men kom sedan tillbaka på andra sidan i halsen så nu är det penicillin som gäller.. Jag har varit dålig några dagar nu och det här är nog bland det värsta jag varit med om hittills.. har det inte blivit bättre imorgon skall jag tjata mig till att få komma till vårdcentralen..

Jag satt nyss och försökte knåpa ihop ett inlägg men jag är så trött att jag inte kan tänka klart ens, det är inte det lättaste att sova när man inte klarar av att svälja sin egen saliv knappt. Visst låter det vidrigt? Jag hoppas att ni mår bättre och att ni absolut slipper den här helvetessjukdomen.

 Men i alla fall, jag har saker jag vill skriva om så fort jag mår bättre så kika gärna in om några dagar igen!




EOTD - Love Ardell nr 121

Jag bangade ur lite igår när jag skulle på 30-årsfest, jag hade tänkt mig något lite mer vågat men insåg att folket som skulle vara på festen skulle ha stirrat ut mig.. det hade inte känts bekvämt helt enkelt så jag safeade och tog en gammal hederlig sminkning. Jag brukar dock för det mesta ha några lite mer uppseendeväckande frallor, eller vad man ska säga, än just 121:orna men de är så vackra och jag ville att det skulle se lite mer naturligt ut och inte verkligen vara solklart att man ser att det är lösfrallor. Då kanske ni undrar varför jag inte bara tog vanlig mascara om jag ville ha naturligt? Jo, jag föredrar faktiskt att ha lösfrallor, jag tycker det är betydligt mer gesvint än att ha mascara faktiskt.. Går fort att sätta dit, man får inget mascaranedfall och man slipper stå och gnugga bort mascaran mitt i natten sedan.

I alla fall, så här blev det:


Först tänkte jag inte ens ha eyeliner utan bara låta den svarta kanten av fransen få vara fransmarkering..


  
(bilderna är klickbara!)


Men sedan ångrade jag mig och tyckte det såg ganska tomt ut, som att det fattades något så då fick det bli den gamla vanliga svarta eyelinern ändå..



(klickbar!)

Jag har faktiskt använt ögonbrynspenna också, vet inte om det syns så stor skillnad emot när jag inte har det men.. lite kanske..



Syftet med den här EOTD:n får bli lite att visa att Ardells fransar är ljuvliga, 121:orna är perfekta när man vill ha några som inte skriker ut att man har lösfrallor men ändå ger långa, täta svepande fransar.





Jag slänger in en bild med både Ardells 105:or och 121:orna så får ni se skillnaden lite..








Tub nummer två av Lypsyl overnight intensive repair

Häromdagen tog min Lypsyl overnight intensive repair slut och jag köpte då en ny på en gång, det känns bra att jag efter att ha skrivit recensionen fortfarande känner att det är en produkt jag vill köpa igen för det visar ju att det jag skrev stämmer!

Produkter man gillar använder man ju upp och köper nya av medan dom man tycker är hyfsade eller dåliga glöms bort och man kanske inte ens använder upp dom.. I min värld är alltså bästa betyget att man köper dom om och om igen.

Så, jag rekommenderar det och nu är jag som sagt inne på tub två.

Recensionen hittar ni här om ni tidigare missat den.. :)





Äntligen!

Ja, jag var ju på anställningsintervju i tisdags och jag tycker det är väldigt svårt att veta hur det går på sådana men jag tyckte att det gick skapligt ändå.. men så vet man ju inte vad dom tänker..

Men! Idag så ringde chefen och erbjöd mig jobbet! Gissa om jag blev glad eller? :) Nu ska bara min nuvarande chef gå med på att släppa mig från mitt vikariat lite tidigare..

Men vad glad jag blir efter över två år av hoppande mellan vikariat, äntligen lite trygghet i tillvaron.


Ett paket med lila snören

Igår när jag kom hem lagom trött och seg från jobbet så låg det en avi här, jag hade fått ett paket som jag fick hämta ut på ICA som numera är Posten.

Jag skyndade mig att hämta ut det så klart, men när jag skulle ta bilder var det redan för mörkt.. Så idag får ni se vad det var i :) Och jo, det var ett vitt paket med ljuslila sidenband runtom!

Jag beställde från Strawberrynet.com för första gången efter att ha kikat där otaliga gånger men inte riktigt kommit mig för. Nu var det dock kris och eftersom jordgubben hade bra pris på just det jag ville ha så slog jag till. Så vad köpte jag då? Jo! Detta:






Två stycken Id mineral veil som är ett löspuder jag inte klarar mig utan, det är så bra bara! Passade på och köpte två då det var så himla bra pris! 372 kr för två stycken burkar, att det dessutom är fraktfritt är ju suveränt. På köpet fick jag dessutom en lip pencil från Vincent Longo, man fick välja mellan massor av färger men jag tog så klart en röd.. :) 

Leveransen gick dessutom fort, jag beställde grejerna den 31 mars, fick mejl den 2/4 att det hade skickats och igår den 8/4 fick jag alltså avin hem i brevlådan. Helt klart godkänt tycker jag :)



China Glaze Atlantis och 5 Golden Rings

Dom här fina lacken från China Glaze köpte jag på Tradera för ett tag sedan, jag föll pladask för dom helt enkelt.. Jag gillar dessutom China Glaze och har en förmåga att köpa just dom om jag köper några lack..

Jag har inte testat dom ännu men skall ta tag i det när jag är ledig någon helg eller så, som det är nu försöker jag undvika att ha nagellack på jobbet, det passar sig inte riktigt på min nuvarande arbetsplats.

Nu till det roligaste, bilder! De små bilderna är som vanligt klickbara!






















Visst är dom tjusiga? :)




Twisted Sister!

Nu har jag skaffat en biljett till Twisted Sister som kommer till Sverige i år!

Skall bli så roligt att se dom, det är ett band jag lyssnat på sedan typ.. ja alltid egentligen? :)  Sedan kommer det bli kul att se om dom fortfarande klär och sminkar sig som dom gjorde förr! Hihi.





I wanna rock!



EOTD - Guld i vardagen

En till EOTD, jag börjar få upp farten!

Idag var jag på anställningsintervju och då ville jag ha något piffigt men som ändå inte var för mycket så det blev en standard för min del, klassisk eyeliner och guldig ögonskugga. Till det hade jag ett läppglans med lite fuschianyans i, blev ganska fint - kände mig fin i alla fall!

Jag tog dessa bilder när jag kom hem efter att ha jobbat kväll så det är lite mascara under ögonen och sådär men då får ni ju se hållbarheten också, jag lade sminket vid runt halv tolv idag.


Jag är så glad att jag fick fram guldskimret på bilderna, för skuggan från Loreal skimrar verkligen och jag älskar den!




    




Jag använde:

MAC Paintpot i nyansen bare study
Loreal Platinums guldskugga
Barry M Eyeliner pen i svart
Maybelline Stiletto mascara i svart
IsaDora Inliner kajal i nyansen blonde.
H&M's brynfix






Testat: Loreal Eye & Lip Make-Up Remover Waterproof

Nu känner jag mig redo att skriva några rader angående Loreals makeupremover då jag använt den ett tag. Mitt tidigare inlägg jag skrivit om denna finner ni här.

Jag tycker det här är en jättebra remover! Den tar effektivt bort både vardagssmink och partysmink, dock använder jag inte vattenfast mascara eller så så jag kan inte säga hur den fungerar på det men jag skulle tippa på att den är bra där med. Den torkar inte ut huden eller lämnar en jätteoljig känsla som en del andra kan göra heller. Snäll mot min känsliga hud och mina känsliga ögon är den också, svider inte det minsta. Den är också dryg, går inte åt särskilt mycket till varje användning och det är ju bra!

Det enda negativa jag kan komma på är förpackningen, jag tycker inte att locket är så värst genomtänkt.. skruvkork är ingen favorit. Min tidigare favorit från Garnier (här finns en recension av den) har nämligen snäpplock så jag har blivit lite bortskämd med det. Det är ju inget som gör att jag inte kommer att köpa Loreals variant i fortsättningen men jag kanske gör så att jag häller över den i en tom flaska från Garnier för att få ett snäpplock.. :) Men som sagt, en jättebra remover som jag rekommenderar!

Uppdatering! Fina Emma P kommenterade just och påpekade att hennes förpackning har snäpplock så jag kanske har fått tag på en äldre förpackning då? Hoppas jag hittar en med snäpplock nästa gång även om det som Emma P skriver inte är så bra.. 

Om ni vill testa denna så vill jag tipsa om att kolla så att det verkligen står Waterproof på flaskan för det finns även en variant som är för vanligt smink som ser likadan ut i övrigt.









Pris? Mellan 45 och 65 kr (!) beroende på var man köper den.
Hur mycket? 125 ml.
Var köpa? Coop Forum, Lindex, H&M, Kicks mfl.
Köpa igen? Absolut!








Vad brukar ni använda för något när ni tar bort mejken? Några produkter ni vill tipsa om? Jag är alltid nyfiken på nya produkter! :) Varningar är alltid schysst med om ni råkat på någon produkt som verkligen inte är bra.




Söt klänning!

Köpte en sådan fin klänning med tyll för några veckor sedan, hade den på påskafton när jag ville vara lite piffig.. :)







(bilder lånade från Nelly.com)



Jag tycker inte bilderna riktigt gör den rättvisa, den är så mycket finare i verkligheten :)



EOTD - Ett öga lila

Nu är jag lite på G här igen, det blev en paus här mitt i alltihopa.

Tänkte att jag skulle visa ett litet experiment jag gjorde när jag kom hem en dag, jag brassade på med lila ögonskugga på ena ögat och hade kvar sminkningen jag hade haft under dagen på det andra. Syftet var att se om ögonfärgen framhävdes mera och vad passar då bättre än att ha olika skugga på varje öga? Jag vet inte om det blev så abnorm skillnad men lite kanske? Jag får göra om det och försöka få lite bättre bilder då.

Detta blev ingen toppensminkning men jag har lovat mig själv att våga lägga ut dåliga sminkningar också så nu kör vi...



      

(Klickbara bilder..)

Ser nu när jag kikar närmare på bilderna att mina ögonbryn hade behövt fixas till lite innan fotograferingen men det är sådant som händer.




RSS 2.0